duminică, 4 decembrie 2016

Ce se întâmplă după ce mâncăm slănină cu ceapă. Ce au constatat nutriţioniştii


Cand cercetarile medicale au descoperit actiunile negative ale produselor alimentare noi, care au incercat sa inlocuiasca grasimile traditionale, specialistii si-au indreptat atentia catre slanina, un aliment fara E-uri, coloranti si conservanti.

Si au primit raspuns la intrebarea: de ce stramosii nostri au fost sanatosi si puternici? Ei bine, s-a dovedit ca slanina in­tareste siste­mul imunitar. Aceasta calitate se datoreaza acidului ara­hi­donic, care favorizeaza scaderea coleste­ro­lului, imbu­natateste functiile de protecţie ale organis­mului şi, de ase­menea, este necesar pentru producerea compusilor chimici responsabili pentru raspunsurile imu­ne şi reac­tiile inflamatorii.

* Cantitati mici de grasime sunt de folos pentru inima di vasele de sange, reglementeaza contractiile mus­culare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului car­diac, si sprijina tonusul vascular.

* Fumatorii au, de asemenea, un beneficiu daca ma­nanca putina slanina, datorita faptului ca ea contine sele­niu. Acest microelement intareste sistemul imunitar si previne oxidarea in organism. Astfel, pagubele produse de tigari se reduc partial.

* Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pan­­samentului gastric, care previne absorbtia rapida de al­cool din stomac. Alcoolul trece mai departe in intestin, unde, totusi, va fi absorbit, dar treptat.

Grasimea de porc

Este utilizata pe scara larga in medicina populara, inca din negura timpului. Iata cateva retete din batrani:

* Remediu pentru dureri de articulatii. Inainte de culcare, se freaca bine articulatiile bolnave cu untura topita sau cu slanina veche, tocata prin masina de carne, la care se adauga o lingura de miere de al­bine. Deasupra se aplica celo­fan sau hartie de pergament, se inve­les­te cu un fular sau un batic de lana si se lasa sa actioneze peste noap­te.

* Tulburarea mobilitatii arti­culare dupa traumatisme. Zona afectata se freaca cu 100 g grasime de porc, amestecata cu o lingura de sare, apoi se bandajeaza cu un strat gros de lana.

* Mastita. Pe locul inflamat se aplica o felie subtire de sla­nina veche, deasupra se pune o bucata de staniol de la o cio­colata sau dintr-un pachet de tigari şi se bandajeaza sau se lipeste cu leucoplast.
loading...

0 comentarii: