luni, 27 martie 2017

KAUFLAND surprinde ROMÂNIA: Se întâmplă în TOATE MAGAZINELE!


62 de culturi româneşti de legume şi fructe vor fi certificate internaţional pentru calitate, în 2017, ceea ce va asigura fermierilor accesul la mai multe pieţe noi de desfacere, atât locale, dar şi internaţionale, permiţând exportul produselor româneşti oriunde în lume.

Acest lucru este posibil datorită unui program naţional demarat de Kaufland, care îi sprijină pe fermierii români de legume-fructe să obţină cea mai prestigioasă şi răspândită certificare de calitate şi siguranţă alimentară din lume pentru produsele lor, GLOBALG.A.P. (Good Agricultural Practices).

Culturile aparţin celor 18 fermieri români care au absolvit programul derulat de retailer în parteneriat cu consultanţi specializaţi, în perioada ianuarie – martie 2017. Producătorii au beneficiat de ateliere educaţionale, activităţi aplicate de analiză pe teren şi planuri personalizate de dezvoltare. Toţi cei 18 producători primesc sprijinul financiar din partea Kaufland România pentru obţinerea certificării.

Printre culturile româneşti a căror calitate va fi recunoscută internaţional în acest an se numără: cartofii, ceapa, vinetele, roşiile, castraveţii, varza, sfecla roşie, păstârnacul, morcovii, ardeii, salata, spanacul, verdeţurile, ciupercile, ridichile negre, pepenii verzi şi galbeni, ţelina, conopida, dovleceii, mazărea, dovleacul – dar şi fructe precum merele, perele, gutuile, prunele, căpşunele, zmeura, cireşele, piersicile şi caisele.

Treptat, toate aceste produse certificate GLOBALG.A.P. vor fi disponibile pe rafturile magazinelor Kaufland. Prima certificare va avea loc în luna mai 2017, odată cu recoltarea primelor producţii obţinute, respectiv a cireşelor şi căpşunelor.
loading...

0 comentarii: