duminică, 25 iunie 2017

O gospodina din Ardeal a dezvaluit reteta celei mai bune ciorbe de perisoare. Nu, nu iti va fi suficienta o oala!


O gospodina din Ardeal a dezvaluit reteta celei mai bune ciorbe de perisoare. Nu, nu iti va fi suficienta o oala!

Ingrediente:

600 g carne tocata
2 cepe
3 morcovi
1 ardei
un fir de pastarnac
o telina mica
o radacina de patrunjel
o gulie mica
o rosie mare
6 linguri de orez
2 oua
o lingurita de paprika dulce
200 g de smantana (cel putin 20% grasime)
verdeata (patrunjel, marar, leustean)
sare, piper, otet, zeama de lamaie sau bors

Mod de preparare:

Morcovii, ardeiul, pastarnacul, gulia, patrunjelul, ceapa se curata, se spala si se taie cubulete mici. Se pun legumele intr-o oala, se toarna 4 l de apa si se dau la fiert.
Separat, se pun la fiert 500 ml de apa. Cand apa clocoteste, se adauga 3 linguri de orez si se oparesc doua minute. Se scurge orezul si se clateste sub jet de apa rece.
Carnea macinata, orezul prefiert, cele doua albusuri, a doua ceapa tocata foarte marunt, o mana de patrunjel verde tocat foarte fin, o lingurita de paprika dulce, sare si piper se adauga si se framanta pentru a obtine compozitia pentru perisoare. Se formeaza perisoarele, de preferinta cat mai mici.
Cand apa si legumele incep sa fiarba in clocot, se adauga cele trei linguri de orez ramase, dupa care se pun perisoarele. Se potriveste gustul zemei cu sare. Se lasa sa mai fiarba aproximativ 20 de minute, dupa care se pune si rosia decojita si taiata cuburi foarte mici.
Se mai da in clocot cateva minute, dupa care se opreste focul si se adauga verdeata. Se acopera cu capacul. Dupa ce s-a mai racit, se adauga smantana, amestecata cu cele doua galbenusuri ramase si doua linguri de apa rece. La final, se potriveste gustul cu sare, piper si acru.

sursa:
loading...

0 comentarii: