duminică, 13 noiembrie 2016

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Cod PORTOCALIU de NINSORI ABUNDENTE şi VISCOL puternic


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică dimineaţă, avertizări meteo de vreme rea.

Potrivit ANM, în intervalul 13 noiembrie, orele 09 – 20, a fost instituit un COD GALBEN de intensificări ale vântului în sud, est şi centru, dar şi ninsori moderate cantitativ în nord şi centru.

În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania, unde rafalele vor depăşi 60...70 km/h şi pe arii restrânse vor atinge 80...90 km/h.

Va ninge moderat cantitativ în nordul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, unde se va depune strat de zăpadă.Totodată, meteorologii au emis şi un COD PORTOCALIU de viscol puternic în zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, dar şi ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în nordul Moldovei. Acesta este valabil în intervalul 13 noiembrie, orele 11 – 18.

Potrivit ANM, la munte va continua să ningă, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precădere la altitudini de peste 1400 m, vântul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

În judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani vor fi ninsori în general însemnate cantitativ şi local viscolite, determinând temporar o scădere semnificativă a vizibilităţii.
loading...

0 comentarii: