marți, 29 noiembrie 2016

BOMBĂ: Se CUMPĂRĂ MASIV terenuri în ROMÂNIA!


Dezvoltatorii imobiliari au cumpărat în acest an terenuri cu o suprafaţă totală de circa un milion de metri pătraţi, dublă faţă de cea tranzacţionată cu un an mai devreme în Bucureşti şi împrejurimi. Majoritatea au ca destinaţie construcţia de ansamburi rezidenţiale, care vor pune pe piaţă peste 13.000 de locuinţe.

În primele 11 luni ale acestui an s-au înregistrat 18 tranzacţii cu terenuri medii şi mari în Bucureşti şi împrejurimi, potrivit datelor preliminare ale companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox. Suprafaţa cumulată a acestor loturi ajunge la 100 de hectare, iar valoarea totală a lor este de circa 135 mil. euro, mai mare cu 50% faţă de a celor 45 de hectare cumpărate în 2015. Acesta este cel mai mare volum de investiţii direcţionat către sectorul terenurilor de la începutul crizei şi până acum.

Revista Capital vă prezintă şapte din cele mai importante tranzacţii ale anului, care totalizează peste 74 de hectare. Investitori precum Global Finance, Teia Sponte, Ionuţ Dumitrescu sau celebrul grup Rothschild au încasat de pe urma vânzării acestor loturi peste 80 mil. euro. Şase din terenurile identificate de Capital sunt destinate construcţiei de locuinţe sau au prevăzută şi o componentă de acest fel. Aceste date semnifică revenirea acestui segment imobiliar, cu atât mai mult cu cât majoritatea vânzătorilor cumpăraseră loturile înainte de criză cu acelaşi scop.

Trebuie menţionat că aproape jumătate din suprafaţa de terenuri tranzacţionată în acest an se datorează unui singur cumpărător. Grupul suedez Inter IKEA, prin braţul său imobiliar Vastint, a achiziţionat la începutului anului terenul de 48 de hectare al fostului IAS Mogoşoaia de la omul de afaceri Teia Sponte, apropiat al lui George Becali. Aceasta este cea mai mare suprafaţă de teren tranzacţionată în scop imobiliar din istoria modernă a pieţei imobiliare, iar omul de afaceri a încasat circa 24 mil. euro de pe urma sa, potrivit calculelor Capital. IKEA va construi pe Şoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti din nordul Bucureştiului un proiect mixt, predominant rezidenţial, care ar putea cuprinde circa 10.000 de locuinţe.
loading...

0 comentarii: