duminică, 6 noiembrie 2016

Dragnea: Guvernul a blocat programul pe hepatita C din lipsă de interes și incompetență


Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că zece mii de bolnavi de hepatita C ar fi fost vindecați în acest an cu prețul a două sculpturi "Cumințenia Pământului", dar Guvernul a blocat programul din "lipsă de interes și, poate, și din incompetență".

"În 2015, Guvernul PSD a început programul de vindecare a bolnavilor de hepatita C, au intrat 5.700 de pacienți în acest program, 99% dintre cei care au finalizat tratamentul sunt vindecați. În 2016 trebuia să continue pentru încă zece mii de pacienți, de data asta cu gradul F3, primul program a fost pentru gradul F4, vorbim de gradul de fibroză 4, programul a fost blocat de actualul Guvern, nu din lipsa fondurilor, ci din lipsă de interes și, poate, și din incompetență. În 2017 o să repornim programul, vor fi incluși toți care trebuiau să fie incluși în 2016 și minim zece mii de pacienți cu gradul de fibroză F3", a declarat Liviu Dragnea, vineri, într-o conferință de presă în care a prezentat Programul de guvernare al PSD pe Sănătate.

Liderul social-democraților a adăugat că prețul negociat în 2015 pentru tratamentul hepatitei C a fost cel mai mic din Europa pentru medicamentul respectiv.

"Vorbim de medicament fără interferon, un tratament fără dureri, un tratament fără reacții adverse, un tratament care a grad de vindecare de peste 99%. O să vă dau un exemplu, să facem o comparație. Cu două "Cumințenii ale Pământului", în 2016, zece mii de bolnavi de hepatita C ar fi fost vindecați", a afirmat Dragnea.

Întrebat despre acuzele de "fraudă" la adresa guvernării PSD pe programul privind hepatita C, Dragnea a spus că actualul ministru al Sănătății spune "minciuni".
loading...

0 comentarii: