duminică, 6 noiembrie 2016

Hackerii americani violează reţeaua rusă. Sprint final pentru Clinton şi Trump


Hackerii guvernului american au reuşit ''să violeze reţeaua de comandă a Kremlinului '' ca şi '' reţelele electrice şi de network de telecomunicaţiile ruse făcându-le vulnerabile '' în cazul că ar hotarî să le atace cu arme informatice, scrie evz.ro.

Acest lucru este revelat de NBC, citând un înalt funcţionar de intelligence, ca şi documente ''top secret'' care le-au intrat in posesie, precizând că este vorba de o contramăsură pentru a înfrunta eventualele atacuri cibernetice ale alegerilor americane din 8 noiembrie.

.Un înalt funcţionar de la Casa Albă a confirmat că SUA sunt ''gata pentru orice eventualitate'' dacă este atacat votul, arătând cu degetul către Rusia. Furtul şi difuzarea de e-mail-uri defăimătoare în dauna instituţiilor şi personajelor politice americane este ''on line'', a spus acesta, ''cu metodele şi motivaţiile'' ruşilor care au de gând ''să interfereze procesul electoral nord-american''.

Între timp, cu trei zile înaintea Election Day, democrata Hillary Clinton luptă pentru a-şi apăra avantajul fragil faţă de republicanul Donald Trump care avansează în timp ce se comentează aprig pentru incursiunile FBI în dauna ex secretarului de Stat. Candidaţii sunt ''pe ultima sută'' într-o Americă care se prezintă divizată cu 72 de ore înaintea alegerilor.
Ultimul sondaj al Fox atribuie lui Hillary 45% faţă de 43% ale rivalului, în timp ce CNN indică faptul că Hillary a coborât sub cifra magică a celor 270 de mari electori ( din 538 ), majoritatea absolut necesară pentru a-şi garanta fotoliul la Casa Albă. Fostul secretar de Stat ar fi la cota 268, cu un Trump care a crescut la 204.

Si pentru a nu risca deloc, candidata democrata a hotarât sa meargă în campanie şi în Statele considerate ''sigure'' ca Pennsylvania şi unde se va reîntoarce luni, cu o zi înaintea votului împreună cu soţul Bill Clinton, fata lor Chelsea, Barack Obama cu a sa first lady Michele.
Trump va închide campania electorală pe 7 noiembrie în New Hampshire, Statul care în ''mapa electorala'' a CNN a trecut de la ''democratic'' la '' nehotarât '', devenind astfel incert, titrează l' Unita.
loading...

0 comentarii: