joi, 10 noiembrie 2016

Ion Iliescu, DECLARAŢIE BOMBĂ despre victoria lui Donald Trump


Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că, în ciuda unor "accente din campanie", politica americană va avea coerenţă prin unitatea dată de dominaţia Partidului Republican. Pe de altă parte, acesta a mai spus că există nişte semnale de anumită izolare a Americii, dar nu crede că aceste cuvinte de campanie electorală trebuie exagerate.

"Cred că folosim latura pozitivă a acestei chestiuni şi să consolidăm ceea ce am realizat de-a lungul anilor în relaţiile noastre cu Statele Unite. Eu cred că şi relaţiile cu Europa, în ciuda unor accente din campanie, îşi vor păstra coerenţa în continuare, a spus pentru MEDIAFAX fostul preşedinte Iliescu. El a mai spus că, în timp, în SUA a existat o succesiune la putere a democraţilor şi republicanilor.

”Acum sunt republicanii şi în Senat şi în Cameră, dar şi preşedintele ţării. Din acest punct de vedere, este un element favorizant pentru unitatea de acţiune a americanilor. Iar noi faţă de Statele Unite trebuie să manifestăm şi deschidere şi înţelegere şi să consolidăm ceea ce avem. Sigur, există nişte semnale de anumită izolare a Americii, dar nu cred că aceste cuvinte de campanie electorală trebuie exagerate.

În ultimă instanţă, indiferent cine este preşedintele Statelor Unite, este locul, rolul, poziţia SUA în lume, relaţiile cu Europa. Deci, din acest context, eu cred că se vor nuanţa foarte multe dintre spusele din campania electorală şi politica americană va avea chiar coerenţă prin această unitate a dominaţiei republicanilor", a mai declarat pentru MEDIAFAX fostul preşedinte al României, Ion Iliescu.
loading...

0 comentarii: