duminică, 6 noiembrie 2016

Patru persoane, arestate pentru operaţiuni ilegale cu droguri şi substanţe psihoactive


Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat patru percheziţii în judeţul Cluj, la persoane bănuite de trafic de droguri. În urma acţiunilor, patru bărbaţi - Visciglia David-Giacomo-Oliver, Bouchraiet Mabrouk, Chirilă Dumitru Gabriel şi Chivu Andrei Flavius - au fost reţinuţi, iar ulterior arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi efectuare de operaţiuni, fără autorizaţie prealabilă, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

"La data de 3 noiembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Cluj, au efectuat patru percheziţii domiciliare în municipiul Cluj-Napoca. Activităţile au vizat persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni ilicite cu substanţe susceptibile a avea proprietăţi psihoactive", se arată într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2015 - 2016 inculpaţii au efectuat operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile să producă efecte psihoactive, în sensul că au procurat, transportat, stocat şi depozitat substanţe etnobotanice sub formă de prafuri şi au distribuit astfel de substanţe mai multor persoane de pe raza municipiului Cluj.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 56 de comprimate de MDMA, 256 de comprimate de substanţă psihoactivă, 6,3 grame de MDMA, 3 grame de rezină de cannabis, 19,7 grame de cannabis, 0,4 grame amfetamină, 5 doze de LSD şi 313,9 grame de substanţe psihoactive. De asemenea, au fost ridicate cântare, ustensile de consum şi telefoane mobile. Poliţiştii au condus la audieri 39 de persoane. Faţă de cele patru persoane, cu vârste între 23 şi 31 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, iar ulterior, în cursul zilei de vineri, acestea au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul de Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. La acţiune au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi jandarmi.
loading...

0 comentarii: