duminică, 6 noiembrie 2016

Trucuri care fac gresia din casă să arate ca nouă


Gresia este o piatră puternică şi durabilă, dar dacă nu o cureţi corespunzător, în timp, aceasta îşi va pierde culoarea şi strălucirea. Nisipul şi murdăria pot zgâria gresia, dar o curăţare regulată a acesteia poate reduce uzura cosiderabil.

Nu este necesar să cheltui mulţi bani pe soluţii de curăţat gresia care conţin chimicale şi îţi pot irita pielea şi ochii. Produsele de curăţat puternice pot face uneori mai mult rău decât bine gresiei tale, întrucât pot descompune stratul de suprafaţă.

De multe ori, chitul este cel care ne dă cele mai mari bătăi de cap, întrucât aceasta adună mare parte din murdărie. Pentru a curăţa gresia cu uşurinţă este indicat să parcurgi paşii de mai jos.

Pasul 1: Este cel mai simplu. Tot ce trebuie să faci este să îţi procuri produsele de curăţat. Un lichid de curăţat gresia, o găleată cu mop, o perie, o mătură şi un făraş şi câteva lavete uscate sunt tot ce ai nevoie.

Pasul 2: Şterge gresia de nisip sau alte împurităţi care pot zgâria suprafaţa. Poţi mătura, aspira sau şterge gresia cu o lavetă umedă, înainte de a te apuca de curăţarea propriu zisă. Există posibilitatea să ai tendinţa să spui că nu mai este necesară o curăţare în amănunt, dar nu te lăsa păcălită de aparenţe.

Pasul 3: Pentru a reuşi să cureţi bine îmbinările gresiei, într-o căldare, prepară un amestec de apă caldă şi săpun lichid pentru gresie. Dă un strat din amestec pe gresie şi freacă bine îmbinările cu buretele abraziv sau cu o periuţă de dinţi. Este vorba de multă migală, dar merită efortul. După ce ai frecat bine suprafeţele, şterge cu o lavetă umedă, ca să nu aibă timp murdăria să se usuce şi să fii nevoită să o iei de la capăt.

Truc: Dacă vrei să cureţi şi mai bine îmbinările, într-un vas,  prepară un amestec din 100 g bicarbonat de sodiu şi 500 ml apă şi foloseşte-l la curăţaţ. De asemenea, poţi folosi bicarbonatul în combinaţie cu oţet sau zeamă de lămâie pentru a prepara o soluţie de curăţat DIY.

Atenţie, foloseşte mănuşi pentru protecţie de-a lungul întregului proces de curăţare, dacă vrei să nu rămâi cu mâinile iritate.

Pasul 4: Prepară un alt amestec din săpun lichid şi apă şi şterge bine cu mopul toată gresia, după care, cu o cârpă înmuiată în apă caldă, lustruieşte gresia.

Truc: Soluţia DIY ideală pentru curăţat gresia este aceea compusă din: o lingură de bicarbonat de sodiu, o lingură de zeamă de lămâie, o ceaşcă de apă fierbinte. Pune toate ingredientele într-un pulverizator, agită bine şi stropeşte toată gresia, după care, şterge cu o lavetă uscată. 
loading...

0 comentarii: