luni, 14 noiembrie 2016

VESTE-BOMBĂ de la ANAF: Ce trebuie sa faca de URGENȚĂ românii care au card bancar


Popririle vor fi instituite de Fisc asupra unui singur cont bancar, urmand ca intregul proces sa fie electronic si sa dureze cel mult cateva ore, fara a mai afecta inutil activitatea companiilor.

In prezent, autoritatile fiscale transmit titlurile executorii prin posta la toate bancile unde debitorul are conturi deschise si, in practica, sunt grave repercusiuni, arata o analiza realizata  de Eugenia Ion, Tax Manager, Contexpert, potrivit profit.ro.

Atat metodele  de blocare, cat si cele de deblocare a conturilor bancare ar urma sa se aplice in timp real prin intermediul schimbului de informatii si documente in mediu electronic, intre administratia fiscala si institutiile de credit la care acesti contribuabili au deschise conturi bancare. Astfel, ar urma sa fie inlaturate deficientele legate de  intarzierea ridicarii masurii popririi conturilor bancare in cazul stingerii obligatiilor fiscale, intarzieri  care,  de cele mai multe ori, afecteaza activitatea contribuabililor, explica Tax Managerul Contexpert.

Noua procedura se va aplica dupa intrarea in vigoare a modificarilor propuse de Ministerul de Finante la Codul de procedura fiscala.
loading...

0 comentarii: