luni, 14 noiembrie 2016

VIDEO Alegeri cu SCANDAL: Studenții au ieșit în stradă, la București, să protesteze

Organizația Studenților Basarabeni a ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea în legătură cu alegerile din Republica Moldova, unde Igor Dodon a câștigat în fața candidatului pro-european Maia Sandu.


Redam mai jos comunicatul integral al organizatiei:

"Organizația Studenților Basarabeni din București își exprimă îngrijorarea față de algerile prezidențiale care au avut loc pe 13 noiembrie.

Pe teritoriul României au fost deschise doar 11 secții de votare, dintre care două în București. Ne arătăm dezamăgirea față de incompetența instituțiilor de stat: Comisia Electorală Centrală și Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău în organizarea celui de-al doilea scrutin prezidențial.
6000 de buletine de vot pentru București n-au fost suficiente, basarabenii din București au mers în număr mare la cele două secții de votare.

În jurul orei 19:00 secţia de votare din cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti a fost închisă după terminarea buletinelor de vot. Astfel toți alegătorii au fost îndemnați să meargă să voteze la Consulatul Republicii Moldova din București. Imediat după ora 21.00, reprezentanţii Consulatului au anunţat că permit celor strânşi în faţa instituţiei să voteze, însă mai erau doar 120 de buletine de vot.

Organizația Studenților Basarabeni din București organizează, în acest sens, un protest în fața Ambasadei Republicii Moldova la ora 18:30. Duminică, 13 noiembrie, basarabenii din București s-au mobilizat exemplar și au dat dovadă de o responsabilitate civică pe măsură. Din acest considerent, indignarea noastră este din ce în ce mai mare.

Ieșim în fața Ambasadei de la București pentru a cere demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale și a Ministrului Afacerilor Externe."
loading...

0 comentarii: