duminică, 6 noiembrie 2016

VIDEO Marea Britanie: Un deputat conservator a solicitat BBC 1 sa isi incheie programul cu "God Save The Queen"; BBC 2 a difuzat Sex Pistols


Deputatul conservator Andrew Rosindell a solicitat ca BBC 1, post al televiziunii nationale britanice, sa isi incheie programul in fiecare zi cu imnul Marii Britanii - "God Save The Queen" -, ca omagiu adus celei de-a 90 aniversari a reginei Elisabeth, dar si pentru a marca succesul Brexitului. In replica, postul BBC 2 a difuzat videoclipul piesei cu acelasi titlu cantata de Sex Pistols.

Deputatul a solicitat public, joi, ca postul national de televiziune sa difuzeze imnul national la finalul programului, informeaza El Pais, citat de News.ro.

Raspunsul venit din partea "Newsnight", una dintre emisiunile informative ale BBC 2, a fost de a-i indeplini dorinta politicianului, difuzand videoclipul piesei "God Save The Queen" a trupei punk Sex Pistols.

Politicianul si-a expus parerea intr-o declaratie acordata ziarului The Telegraph. "BBC ar trebui sa fie britanic fara complexe si sa difuzeze in fiecare zi imnul national pentru a confirma ca Marea Britanie s-a intors. Dar si ca omagiu adus reginei, la a 90-a aniversare", a spus Rosindell, care a distribuit textul si pe contul sau de Twitter.

Emisiunea "Newsnight", lansata in 1980, este difuzata intre orele 22.30 si 23.20. Pe contul de Twiiter al programului a fost publicat, "la cerere", raspunsul ironic acordat deputatului.

Piesa Sex Pistols, inregistrata pe unicul album al trupei, "Never Mind the Bollocks", a fost, la momentul lansarii, cenzurata de radiodifuzorul BBC, din cauza versurilor antisistem.
loading...

0 comentarii: