sâmbătă, 17 decembrie 2016

ALERTA! Bancnote false in Romania! Verifica imediat portofelul!


Bancnotele de plastic ofera un plus de siguranta, insa chiar si asa acestea nu sunt ocolite de falsificatori. In ultima vreme s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie cei care introduc pe piata bani contrafacuti.

Principala diferenta consta in contrastul dintre cele doua vopseluri folosite la tiparirea cifrelor si literelor de pe bancnota falsificata. De asemenea, pe cei falsi lipsesc cele doua pensule aurite din zona transparenta. In rest, sunt realizate foarte bine toate elementele de siguranta, fiind destul de greu de diferentiat fata de cele originale, scrie libertatea.

Potrivit expertilor Bancii Nationale, cele mai „falsificate” bancnote sunt cele de 10 lei, care au devenit tot mai greu de depistat din doua motive: in primul rand, escrocii le tiparesc mult mai bine, iar in al doilea, modul de plasare al bancnotelor s-a schimbat: daca in trecut ele puteau fi primite numai la schimburi de valuta, acum escrocii actioneaza pe la magazinele de cartier sau in piete, unde nu exista masini de verificat autenticitatea banilor, scrie Ziarul de Bacau, care adauga ca falsurile au ajuns sa invadeze si Moldova.

Banca Nationala a Romaniei a retras din circulatie, in anul 2012, peste 2.600 de bancnote false cu valoarea nominala de 10 lei. Calitatea unor falsuri i-a surprins, la vremea respectiva, chiar si pe specialistii BNR, care au sustinut ca materialul plastic pe care s-a facut contrafacerea este similar ca grosime si textura celui folosit la bancnotele reale. De asemenea, calitatea si aspectul acelor bancnote de 10 lei falsificate puteau induce oricand in eroare pe utilizatorii neavizati.
loading...

0 comentarii: