sâmbătă, 31 decembrie 2016

Amenintare cu bomba la un centru comercial din Capitala: Mall-ul a fost evacuat - UPDATE


Un centru comercial din Capitala, mai exact mall-ul Park Lake din Sectorul 3, a fost vizat, sambata dupa-amiaza, de o amenintare cu bomba.

Un barbat a sunat la 112 si a anuntat ca a amplasat mai multe dispozitive explozive in mall, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Bogdan Ghebaur.

Centrul comercial a fost evacuat, iar traficul a fost initial deviat in zona, dupa care circulatia s-a reluat.

Cateva sute de persoane se aflau, la momentul primirii alertei cu bomba, in mall-ul bucurestean. Operatiunea de evacuare a durat aproximativ mai bine de o ora, chiar daca oamenii au urmat intocmai instructiunile politistilor.

Echipele pirotehnice verifica acum spatiile comerciale, iar politistii au demarat o ancheta pentru a-l identifica pe barbatul care a sunat la numarul de urgenta, de pe o cartela preplatita.

"Politia a fost sesizata in jurul orei 15:00 de catre o persoana care nu si-a declinat identitatea. A spus ca a plasat mai multe bombe in mall-ul Park Lake si a inchis. Fortele de Politie s-au deplasat la fata locului, au inchis circulatia si au evacuat centrul comercial.

Urmeaza verificarea tuturor zonelor unde ar putea fi puse dispozitive explozive. Apelul a fost facut de un barbat, dar identitatea sa nu este cunoscuta. Au intervenit echipaje ale sectiilor de Politie de pe raza Sectorului 3, ale Politiei Rutiere si ale serviciului pirotehnic", a declarat Bogdan Ghebaur.

Primul echipaj de politie a ajuns la fata locului la patru minute dupa ce s-a primit apelul, insa evacuarea a durat mai mult pentru ca au existat cetateni care nu au vrut sa respecte solicitarile politistilor, ba chiar i-au acuzat ca le strica "vacanta", a explicat purtatorul de cuvant Bogdan Ghebaur.

Se presupune ca barbatul care a facut amenintarea cu bomba este o persoana din interior, un angajat, relateaza Digi 24, care adauga ca telefonul de pe care s-a apelat este inchis in acest moment. Ar fi vorba despre o cartela PrePay.

Cei de la SRI sustin ca Serviciul nu este implicat in acest caz, ci doar Politia.
loading...

0 comentarii: