duminică, 4 decembrie 2016

ATENTIE PARINTI! Legea vaccinarii: Se dau Amenzi USTURATOARE daca nu faceti asta de URGENTA


Legea vaccinarii se afla in stadiul de avizare si ca prevede ca parintii care nu vor sa isi vaccineze copiii sa fie obligati sa se informeze. In cazul in care acestia refuza sa se documeteze, vor fi amendati, potrivit Romania TV.

Parintii care nu doresc sa isi vaccineze copiii trebuie sa completeze un formular de refuz, potrivit legii. Mai mult, inainte de a completa acest formulat, toti parintii trebuie sa participe la consiliere cu specialisti in domeniu. Daca nu vor dori sa participe la aceste discutii si nu vor vrea sa completeze formularul de refuz vor fi aspru sanctionati. Amenzile pot ajunge pana la 2.500 lei.

Parintii nu sunt singurii care pot fi amendati. Si cadrele medicale intra in aceasta categorie. Medicii sau asistentii care transmit informatii eronate despre legea vaccinarii sau despre efectele adverse pe care un vaccin ar putea sa le aiba pot fi, de asemenea, sanctionati. Amenzile in cazul lor pot ajunge la 10.000 de lei.

Legea vaccinarii a starnit o multime de controverse de-a lungul timpului. Sunt o multime de oameni care sunt de acord cu vaccinul obligatoriu, altii insa sunt total impotriva lui si din acest motiv Ministerul Sanatatii a anuntat ca isi asuma efectele adverse pe care un vaccin ar putea sa le produca.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat vineri ca legea vaccinarii se afla in stadiul de avizare si ca prevede, printre altele, ca parintii sa aiba obligatia de a se informa inainte de a decide daca isi vaccineaza sau nu copiii, fiind prevazute sanctiuni pentru lipsa de informare.

loading...

0 comentarii: