luni, 19 decembrie 2016

BREAKING NEWS: PLANETA, ÎN STARE DE ŞOC! Ambasadorul rus în Turcia A MURIT după ce a fost împuşcat


Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, a murit într-un spital din Turcia, după ce a fost împuşcat la o expoziţie de artă din metropola Ankara. Autorităţile turce suspectează că atacatorul înarmat este un militant islamist, transmite Hurriyet Daily News.

Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, a decedat luni seara la un spital din Turcia, după ce a fost împuşcat de un atacator armat într-o galerie de artă din metropola Ankara. Între timp, autorităţile turce au anunţat neutralizarea atacatorului, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Există suspiciuni că atacul are caracter terorist islamist, relatează ziarul Hurriyet.

Atacul are loc cu o zi înainte de plecarea ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, spre Moscova pentru a purta discuţii cu omologii ruşi şi iranieni cu privire la criza din Siria.

Televiziunea NTV a anunţat că alte trei persoane au fost rănite în acelaşi atac armat.



Ambasadorul rus la Ankara Andrei Karlov avea 62 de ani şi era la post din iulie 2013



Andrei Karlov era născut în 1954, la Moscova. În 1976 a absolvit Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale, începându-şi şi cariera diplomatică, iar în 1992 a absolvit Academia Diplomatică, scrie News.ro.

El a ocupat diverse poziţii în Ministerul Afacerilor Externe, dar şi în misiunile din străinătate.

Vorbitor de coreeană, el a lucrat la Ambasada URSS din Republica Populară Democrată Coreeană, între 1979 – 1984, dar şi în perioada 1986 – 1991, devenită apoi Ambasada Federaţiei Ruse, unde a activat între 1992 şi 1997. Din 2001 până în 2006 a fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Populară Democrată Coreeană.

Între 2007 şi 2013 a fost director general adjunct şi director pentru afaceri consulare, iar din iulie 2013 era ambasador al Federaţiei Ruse în Turcia.

Andrei Karlov a murit luni seara, la spital, după ce a fost împuşcat în timp ce rostea un discurs la o expoziţie de artă din Ankara.
loading...

0 comentarii: