duminică, 4 decembrie 2016

Ce se va întâmpla cu cursul EURO-LEU în 2017. Prognoza-surpriză


Euro va rămâne cea mai stabilă monedă în 2017! Cursul de schimb se va menţine la 4,5 în medie, însă nu va depăşi o cotaţie de 4,55 lei pentru un euro. Cel puţin aşa previzionează analistul-şef al Băncii Naţionale a României, Florin Eugen Sinca.

Cursul de schimb se va menţine la 4,5 în medie, însă nu va depăşi o cotaţie de 4,55 lei pentru un euro.

Într-un interviu acordat Hotnews, specialistul BNR susţine că, în 2017, creşterea economică va încetini, dar va rămâne bazată pe consum. Marea provocare pentru la anul va fi însă menţinerea deficitului sub 3%, mai ales pe fondul creşterilor salariale din sectorul bugetar.

"Cel mai probabil, cresterea economica va incetini in 2017 la aproximativ 3,2% de la un nivel estimat de 4,5% in 2016. Stimulul fiscal foarte generos din 2016 nu va mai putea fi repetat in 2017 iar pe plan extern vorbim despre riscuri care merg de la evolutiile din Uniunea Europeana, inclusiv votul britanicilor pentru parasirea blocului comunitar, pana la incetinirea Turciei, un partener comercial important pentru exporturile romanesti. Consumul populatiei ar putea fi in continuare principalul pilon al cresterii economice, urmat de investii, in timp ce exportul net este prognozat a avea o contributie negativa la PIB in conditiile unei cresteri mai alerte a importurilor fata de exporturi", a declarat pentru HotNews.ro Florin Eugen Sinca, analistul sef al BCR.
loading...

0 comentarii: