miercuri, 21 decembrie 2016

Cristoiu arunca BOMBA - Dezvaluiri incredibile despre MANIPULAREA MOMENTULUI


Într-un articol publicat pe blogul său personal, Ion Cristoiu vorbește despre votul și semnificațiile votului dat de români pe 11 decembrie:

Dupa fiecare scrutin esential pentru democratia noastra postdecembrista, imitind un lucru bun din democratiile mai coapte decit cea romaneasca, se purcede la o ampla dezbatere, intinsa pina la nivel national, despre sensurile si semnificatiile rezultatelor.

Prin intermediul politicienilor, dar mai ales al martorilor activi ai scenei politice – jurnalisti, sociologi, politologi, chiar si istorici – se trag concluzii din rezultatele scrutinului in ceea ce priveste vointa electoratului exprimata prin vot.

E mai mult decit necesara o astfel de dezbatere, pentru ca ea:

1. Scoate invataminte pentru intreaga clasa politica, ba chiar si pentru statul de drept, invataminte menite a provoca schimbari de structura in plan social-politic.

2. Pune la dispozitia invingatorilor un set de conditii pentru guvernarea viitoare, conditii care nu pot fi incalcate fara riscul ca erodarea puterii dobindite prin scrutin sa fie rapida.

3. Ofera invinsilor premisele unor masuri pentru a reveni in ochii electoratului.

Asa s-a intimplat in ultimii 26 de ani.

Eu, cel putin, ca realizator de emisiuni, tin minte c-am avut numeroase dialoguri despre alegeri mai ales cu sociologi, unii dintre ei, precum Alin Teodorescu, stirnindu-mi incintari prin concluziile surprinzatoare trase din rezultatele scrutinului. Se intelege ca in cei 26 de ani de postdecembrism, dupa alegerile parlamentare, erau luate in discutie nu numai rezultatele in privinta prezentei in Parlament, dar si diferite aspecte ale votului, de la orientarea pe virste pina la orientarea pe provincii.

Nimic din toate acestea nu s-a intimp lat dupa alegerile din 11 decembrie 2016.

Desi rezultatul alegerilor are semnificatia unei veritabile revolutii prin vot, in zilele care au trecut de la anuntarea rezultatelor, cu mici exceptii, in spatiul public nu s-a discutat despre alegeri, ci despre multe alte lucruri colaterale. E limpede c-am asistat la o uriasa manipulare menita a elimina din spatiul public orice posibilitate de a discuta cit de cit adevarurile socialpolitice dezvaluite de alegerile din 11 decembrie 2016.

De ce s-a pus la cale aceasta manipulare, a carei eficienta ridica din nou problema de interes national dramatic a influentei nefaste a Sistemului asupra democratiei romanesti din ultimul timp?

Ne da un raspund tinta Manipularii. A trecut o saptamina de la incheierea scrutinului.

Am trait, timp de 26 de ani, sapte astfel de saptamini de dupa scrutin. Toate, fara exceptie, s-au definit prin doua fapte tipice unei scene politice normale:

1) Invingatorii isi sarbatoresc victoria si, beti de victorie, fac deja primele greseli.

2) Invinsii isi ling ranile, dar mai ales traverseaza necesara perioada de framintari in urma carora vor iesi intariti.

Cine urmareste scena noastra publica din aceasta saptamina simte nevoia sa-si faca cruce.

Desi, pentru prima oara in postdecembrism, un partid – PSD – a inregistrat o victorie zdrobitoare, ai impresia, urmarind dezbaterile publice, ca PSD a pierdut la scor in favoarea unui PNL, care a fost cit peaci sa cistige majoritatea absoluta. E drept, la aceasta imagine, deja adincita in opinia publica, a contribuit si dezastruoasa gestionare a victoriei de catre conducerea PSD in frunte cu Liviu Dragnea.

Eficienta in campanie, secretomania impusa de Liviu Dragnea dupa scrutin se dovedeste paguboasa pentru PSD.

Ar fi fost normal ca Liviu Dragnea sa anunte ca nu se va autopropune ca premier, pentru ca nu vrea sa incalce legea si, dupa anuntarea rezultatelor, sa convoace forurile conducatoare ale partidului pentru a dezbate si aproba mandatul Delegatiei PSD la Consultari.

Zicerile lui Liviu Dragnea despre anuntarea numelui doar la Consultari, fara a invoca o clipa vointa forurilor conducatoare ale partidului, lasa sa se inteleaga tot mai mult ambitia de a trece drept un Traian Basescu al PSD, daca nu chiar un Nicolae Ceausescu al PSD.

Dincolo de imaginea de ditamai partidul transformat intr-o sfirleaza cu fofeaza a unui singur om, tactica aleasa de PSD in aceste zile foloseste din plin Diversiunii regizate de Sistem pentru a nu se discuta sensul si semnificatiile votului. Trec cu vederea smecheriile ieftine folosite de Divizia Presa a Binomului cum ar fi prezentarea, realitatii astfel incit ea sa para altfel, prin titluri precum PSD a ratat majoritatea absoluta; PSD a esuat in incercarea de a obtine majoritatea absoluta.

M-as opri asupra actiunilor diversioniste puse la cale de Coalitia Klaus Iohannis – Binomul SRI-DNA - PNL pentru a lasa impresia ca PNL e cistigatorul alegerilor sau cel putin pentru a eluda realitatea dezastrului inregistrat de PNL:

1) Mis-masurile iresponsabile ale Nerodului de la Cotroceni, pentru a lasa impresia ca el poate sa puna ministrii pe cine vor muschii lui.

2) Campania pentru invalidarea mandatului de parlamentar al lui Liviu Dragnea.

3) Declaratiile aparent bezmetice ale Ralucai Turcan potrivit carora PNL continua sa negocieze formarea unui guvern de Dreapta.

Uriasa Manipulare tinteste abaterea atentiei de la dezastrul PNL.

Aceasta deoarece:

1) Dezastrul PNL e dezastrul lui Klaus Iohannis, cel care a impus PNL tot ceea ce a dus la dezastru.

Daca e sesizat dezastrul, Klaus Iohannis stie ca o parte din Sistem il lasa din brate.

2) Dezastrul PNL a fost dezastrul Binomului SRI-DNA.

Intreaga campanie a PNL a avut o singura tema:

Salvarea Binomului ca misiune de interes national, dat fiind ca Lupta impotriva coruptiei - dusa de Binom – e chestiunea numarul unu in materie de interes national.

3) Dezastrul PNL ar trebui sa duca in chip automat la preluarea partidului de catre altfel de lideri decit Alina Gorghiu sau Raluca Turcan, marionete ale Gastii de la Cotroceni. Diversiunea si-a atins scopurile.

La nivelul PNL nu s-a intimplat nici o zguduitura.

Blondei numarul doi de la Cotroceni i-a luat locul Blonda numarul 3 – Raluca Turcan.

Ascunderea dezastrului prin spectacole propagandistice a fost unul dintre lucrurile reusite ale regimului Ceausescu.

Da, dar a fost si unul dintre lucrurile care au grabit prabusirea regimului Ceausescu.

Aparent, PSD pierde.

In realitate, PSD cistiga.

Actiunile iresponsabile ale Nerodului de la Cotroceni, diversiunile din Presa, campania impotriva lui Liviu Dragnea sporesc convingerea celor care au votat pentru un PSD victima a Sistemului ca au procedat bine. Nimic n-a facut mai rau PSD-ului in cei 26 de ani postdecembristi decit imaginea de Partid-Sistem, de Partid- Arogant.

Dupa o asemenea victorie te-ai fi asteptat ca PSD sa enerveze deja.

Culmea e ca dupa o asemenea victorie PSD nu te enerveaza.

PSD te face sa fii solidar cu el, ca victima a Sistemului.

In tot acest timp, iluzia victoriei PNL ramine iluzie.

Si in loc sa traverseze zguduirile cerute de un asemenea esec, PNL se iluzioneaza si nu face nimic.

Cea mai mare lovitura data Regimului Ceausescu a fost atmosfera de triumfalism de dupa Congresul al XIV-lea.

Las la o parte faptul ca romanii se asteptau la demisia lui Ceausescu. Romanii se asteptau insa si la o atmosfera lucida, dramatica, de recunoastere a dezastrului.

PNL, condus de Klaus Iohannis, se afla acum in situatia PCR-ului condus de Nicolae Ceausescu.

Pamintul se misca sub partid si partidul joaca sirba si chiuie.
loading...

0 comentarii: