vineri, 23 decembrie 2016

CUTREMUR PE SCENA POLITICĂ! Decizia luată de KLAUS IOHANNIS la o zi după ce a AMÂNAT PREMIERUL. LOVITURĂ CRUNTĂ pentru PSD


Presedintele Klaus Iohannis a retrimis spre reexaminare in Parlament legea care elimina 102 taxe, printre care cea radio-TV si timbrul de mediu, initiata de liderul PSD Liviu Dragnea si aprobata pe repede-inainte in Senat si Camera Deputatilor.

Este ultima cale de atac de care dispune seful statului, caci Curtea Constitutionala a analizat contestatia depusa de acesta, dar a decis saptamana trecuta ca actul normativ nu incalca Legea Fundamentala a tarii.

In cererea de reexaminare, Iohannis recomanda Parlamentului ca reducerea taxelor sa fie insotita de o imbunatatire a procedurilor administrative si a disciplinei bugetare.

"Inlocuirea unei plati directe cu una indirecta, precum si absenta unor masuri legislative conexe, de natura sa conduca la realizarea unor servicii publice de calitate, ar putea face ca simpla eliminare a taxelor prevazute de legea transmisa la promulgare sa conduca, pe langa efectul deplasarii poverii fiscale de la beneficiarii acestor servicii catre toti contribuabilii, persoane fizice si juridice, si la consecinta accentuarii disfunctionalitatilor serviciilor publice", arata seful statului.
loading...

0 comentarii: