duminică, 4 decembrie 2016

Dragnea, atac fără precedent la adresa președintelui Klaus Iohannis: Vrea să-l ajute pe Băsescu


Liviu Dragnea contraatacă după scandalul pornit de la invitaţiile la parada militară de 1 Decembrie. Potrivit liderului PSD, şeful statului a încălcat legea, iar scopul a fost unul electoral.

"Am sperat că nu o să mai văd în fruntea statului oameni ipocriţi. Nu am avut această şansă. Vorbim de o ipocrizie maximă", a afirmat Dragnea la Antena 3, cu referite la cutuma europeană invocată de Iohannis, în baza căreia politicienii cu probleme în justiţie trebuie să se retragă până în lămuresc situaţia.

"Dacă ne gândim la Klaus Iohannis, în timpul alegerilor prezidenţiale era în incompatibilitate, avea probleme cu justiţia, mari. ÎCCJ, condusă de doamna Livia Stanciu, a decis să lase să vină alegerile. Dacă există acea cutumă, care nu există, de ce nu a respectat-o atunci?", a comentat preşedintele PSD.

Potrivit lui Dragnea, Iohannis l-a invitat pe Băsescu, deşi fostul preşedinte are probleme penale, pentru că are nevoie de PMP la formarea unei majorităţi după alegerile din 11 decembrie.

"Este clar de ce a fost invitat Băsescu în tribună: pentru că sunt disperaţi să facă o majoritate. Încearcă să-l ajute pe Traian Băsescu (să intre în parlament - n.r.) şi în contrapartidă Traian Băsescu să îi ajute să facă majoritate", a explicat Dragnea.

Liviu Dragnea mai susţine că Iohannis a încălcat legea prin invitaţiile la parada militară. "Primul care a incalcat legea este dumnealui. Legea care ii dadea posibilitatea sa semneze invitatiile intra in vigoare pe 14 decembrie. Invitatii la parada militara nu putea sa faca decat ministrul Apararii. Deci nici nu ai atributiile legale sa hotarasti tu cine sa vina, nu ai dreptul sa semnezei tu invitatiile", a mai declarat Dragnea.
loading...

0 comentarii: