luni, 5 decembrie 2016

Este fără precedent în România! Toți românii s-au bucurat azi de vestea uriașă


Statul va fi obligat să plătească despăgubiri călătorilor CFR, dacă întârzie trenul. Cu toate că în Uniunea Europeană (UE), de unde facem și noi parte, funcționează de aproape 10 ani o lege prin care toți cei care au fost prejudiciați atunci când călătoresc cu trenul să primească despăgubiri serioase, în România aceasta nu va fi aplicată decât peste doi ani, scrie LIBERTATEA.

Călătorii de pe căile ferate din Uniunea Europeană au dreptul de a cere decontarea a 25% până la 100% din prețul biletului, dacă trenurile au întârzieri și creează pagube pasagerilor. Astfel, călătorii europeni trebuie să fie despăgubiți dacă trenurile întârzie mai mult de 60 de minute. Aceasta se va aplica și în România doar din 3 decembrie 2019, întrucât derogarea primită de la UE prevede ca liniile ferate să fie reabilitate.

Despăgubirile pot ajunge până la 100%

În Uniunea Europeană, călătorii primesc despăgubiri de 25% din prețul biletului dacă trenurile întârzie între 60 și 119 minute sau de 50% pentru întârzieri de peste 120 de minute. Despăgubirea poate ajunge la 100% plus cazarea pe o noapte la un hotel de trei stele – cameră single dacă întârzierea trenului a provocat pierderea ultimei legături feroviare din acea zi.
loading...

0 comentarii: