duminică, 4 decembrie 2016

Europa în stare de pragul COLAPSULUI! A doua ţată care este în pragul IEŞIRII din UE. „Este OBLIGATORIU”


Alegeri cruciale astăzi în Austria, unde favorit la a ajunge preşedinte este ultranaţionalistul Norbert Hofer care a anunţat că, dacă va câştiga, este obligatorie organizarea unui referendum privind apartenenţa ţării sale la Uniunea Europeană, informează Gandul.info.

Turul doi al alegerilor prezidenţiale din Austria se repetă astăzi după ce a fost anulat de Curtea Constituţională pe motiv că au existat nereguli la voturile prin corespondenţă. După aproape 50 de săptămâni de campanie electorală, cea mai lungă din istoria sa, peste 6,4 milioane de cetăţeni cu drept de vot ar urma să se prezinte la urne pentru a alege între Hofer, inginer aeronautic în vârstă de 45 de ani, şi independentul Alexander Van der Bellen, susţinut de Verzi, fost profesor de economie, în vârstă de 72 de ani.

BBC scrie că rolul preşedintelui austriac este în mare parte ceremonial, însă acesta are puterea să dizolve Camera inferioară a Parlamentului şi să determine organizarea de alegeri anticipate.

Deşi insistă că un vot dat lui nu ar echivala cu un vot dat ''Oexitului'', adică ieşirii Austriei din Uniunea Europeană, Norbert Hofer este de părere că ''islamul nu face parte din valorile'' Austriei. De altfel, Hofer, de profesie inginer aeronaut, consideră că deschiderea uşilor pentru imigranţi este o greşeală a Uniunii Europene şi implică costuri majore pentru Austria şi UE.

Totodată, Hofer susţine că, dacă după Brexit Parlamentele naţionale îşi vor pierde puterea, iar Uniunea Europeană va deveni ''centralizată'' şi se va guverna ca un singur stat, atunci organizarea unui referendum în Austria privind apartenenţa la UE este obligatoriu.
loading...

0 comentarii: