duminică, 4 decembrie 2016

Ger extrem în România. Prognoza meteo pentru începutul săptămânii


După ninsori şi viscol, meteorologii anunţă ger cumplit. Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) prognozează vreme deosebit de rece pentru următoarele zile, cu valori sub normalul acestei perioade. În Transilvania, temperaturile vor scădea chiar şi până la minus 17 grade Celsius. Maximele de la miezul zilei vor fi negative în foarte multe regiuni ale ţării, scrie adevarul.ro.

Nici săptămâna nu începe bine. Tot de frig avem parte. Temperaturile scad drastic în toate regiunile. Conform ANM, temperaturile maxime vor fi predominant negative în Maramureş, Transilvania şi Moldova până la -6 grade la Miercurea Ciuc şi pozitive în restul ţării, până la 5 grade în Bărăgan. Marţi, deşi valorile termice vor marca o creştere în cea mai mare parte a ţării, vremea se va menţine deosebit de rece dimineaţa şi noaptea.

Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în estul Transilvaniei şi 8 grade în sudul Banatului şi vestul Olteniei. Izolat, în zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

De acelaşi regim termic avem parte si miercuri, dar şi joi. În zonele joase se va semnala ceaţă, mai ales noaptea şi dimineaţa, iar spre sfârşitul intervalului, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere în extremitatea nordică a ţării. Spre sfârşitul săptămânii viitoare, scăpam de ger, iar maximele încep să crească în toate regiunile.
loading...

0 comentarii: