luni, 5 decembrie 2016

Guvernul a cheltuit peste 100 de MILIOANE DE LEI să cumpere programe de calculator, dar nu le-au folosit NICIODATĂ


Corpul de control al premierului Dacian Ciolos a descoperit ca noua ministere si institutii subordonate au platit peste 110 milioane de lei pentru niste softuri care au fost instalate, insa care nu au fost folosite niciodata sau care aveau diverse defectiuni.

Corpul de control a verificat achizitiile de produse software facute de ministere si unitati din subordinea acestora in perioada 1 ianuarie 2011 - 31 iulie 2016, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului remis luni Ziare.com.

Inspectorii au cerut informatii cu privirea la achizitiile de softuri de la toate ministerele si entitatile subordonate si a reiesit ca, in ultimii cinci ani, 19 astfel de institutii au achizitionat produse si licente software si au incheiat peste 10.000 de contracte, in valoare totala de peste 3,7 miliarde de lei. Din aceasta suma, pana acum a fost platita o parte, si anume 3,1 miliarde de lei.

O mare parte dintre softurile respective sunt functionale in ministere si alte institutii publice, insa inspectorii au descoperit si situatii in care aceste sisteme nu sunt utilizate din diverse motive.

Mai exact, noua institutii au platit peste 110 milioane de lei "pentru produse/licente software instalate, dar neutilizate, neimplementate sau identificate cu dificultati in exploatare sau cu defectiuni, din diverse cauze".
loading...

0 comentarii: