sâmbătă, 17 decembrie 2016

LOVITURĂ GROAZNICĂ dată de Dacian Cioloș românilor cu datorii


Dacian Cioloș le dă o lovitură groaznică românilor cu datorii! Guvernul a aprobat în şedinţa de joi prorogarea până la 1 august 2017 a intrării în vigoare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, scrie stiripesurse.ro.

"Amânarea cu încă şapte luni a intrării în vigoare a acestui act normativ s-a stabilit în condiţiile în care pentru aplicarea noilor reglementări este nevoie de un sistem complex: înfiinţarea a 42 de comisii de insolvenţă la nivel teritorial, a aparatului tehnic necesar şi adoptarea normelor de aplicare a legii. Pentru ca aceste noi structuri să poată funcţiona, trebuie alocate resurse umane şi financiare. Mai exact, este nevoie de specialişti care vor parcurge o etapă de pregătire profesională cu durata între una şi trei luni. Neprelungirea termenului de intrare în vigoare a Legii nr. 151/2015 ar determina imposibilitatea aplicării procedurii administrative de insolvenţă pe bază de plan de rambursare şi a procedurii simplificate de insolvenţă, în condiţiile inexistenţei, respectiv, subdimensionării structurilor administrative de implementare", se arată în comunicatul citat.

Totodată, Guvernul a decis joi amânarea cu 9 luni a termenelor prevăzute de legislaţia actuală privind înlocuirea treptată a aparatelor de marcat electronice fiscale dotate cu role jurnal pe suport de hârtie, cu cele echipate cu jurnal electronic.

"Agenţii economici vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru dotarea cu case de marcat echipate cu jurnal electronic, astfel încât să nu le fie afectată activitatea, iar importatorii şi distribuitorii de aparate de marcat un interval de timp suficient pentru a-şi lichida stocurile şi modelele vechi şi pentru a obţine avizele tehnice şi autorizaţiile pentru noile modele", explică Guvernul.

Potrivit ordonanţei de urgenţă adoptate joi, noul termen va fi 1 octombrie 2017, în loc de 1 ianuarie 2017, şi îi vizează pe comercianţii care deschid noi magazine sau extind magazine, fiind la prima achiziţie de aparate de marcat.

"În ceea ce priveşte înlocuirea aparatelor existente cu case de marcat echipate cu jurnal electronic, noul termen pentru marii contribuabili va fi 1 ianuarie 2018, în loc de 1 aprilie 2017, pentru contribuabilii mijlocii - 1 aprilie 2018, în loc de 1 iulie 2017, iar pentru micii contribuabili - 1 august 2018 în loc de 1 noiembrie 2017", se mai precizează în comunicatul Executivului.
loading...

0 comentarii: