sâmbătă, 3 decembrie 2016

Modificări în legislația rutieră pe care orice ȘOFER trebuie să le cunoască: MODIFICĂRI MAJORE LA AMENZI!


Viitorii senatori vor trebui să constate, în prima şedinţă de plen dedicată proiectelor de lege, că aprobă tacit multe dintre proiectele restante, cum ar fi cele care se referă la modificarea stemei României, acordarea de tichete de sănătate sau de biciclete sau care modifică legislaţia rutieră.

Pentru modificarea legislaţiei rutiere au iniţiat un proiect şi Luminiţa Adam-Pachel, Vasile Iliuţă, Ion Melinte, Ioan Munteanu, Aurel Niculae şi Sorin Teju Sorin, care propun ca atunci când un şofer contestă amenda primită, dosarul să fie preluat de instanţa pe raza căreia îşi are domiciliul. În prezent, dosarul este trimis instanţei din zona unde a fost săvârşită abaterea.

Pe 5 decembrie se împlineşte termenul de adopotare tacită şi în cazul iniţiativei deputatului Marton Arpad, potrivit căreia ''se interzice limitarea vitezei sub 50 de km pentru autovehicule la întreaga localitate, adică de la indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate până la indicatorul de ieşire din localitate''.

''În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică limita de viteză inferioară vitezei maxime de 50km/h, semnificaţia acestor indicatoare încetează la intersecţia cea mai apropiată. În afara localităţilor limitările de viteză trebuie să fie restrânse pe o distanţă minimă necesară care nu poate depăşi 3 kilometri cu excepţia lucrărilor în executare'', se mai arată în propunerea legislativă. Iniţiatorul argumentează că legislaţia actuală este ''plină de ambiguităţi şi lacune'' din cauza cărora există ''limitări de viteză exagerate pe o lungime exagerată, precum şi semnalizări interpretabile''.
loading...

0 comentarii: