duminică, 18 decembrie 2016

PNL și PMP își UNESC FORȚELE: Cum vor SĂ-I ANULEZE MANDATUL lui Liviu Dragnea


PNL contestă la CCR mandatul lui Liviu Dragnea în Parlament, iar acest lucru ar urma să se facă imediat după convocarea Legislativului.

Surse liberale au precizat că juriştii partidului lucrează la argumentaţia pentru depunerea acestei contestaţii, potrivit Libertatea.ro.

Demersul PNL ar putea fi susţinut şi de cei de la PMP

Vicepreşedintele PMP Robert Turcescu, care a câştigat un mandat de parlamentar, precizează pe Facebook că „Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că alegerea unui deputat poate fi invalidată dacă respectivul a fost condamnat definitiv pentru fraude legate de derularea procesului electoral!”

Majoritatea în Parlament este net favorabilă PSD şi ALDE, anunță Antena3.

Șeful Camerei: PNL se face încă o dată de râs

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, consideră că liberalii, prin intenţia de a solicita invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, "se fac încă o dată de râs" pentru că BEC a constatat că în aceste alegeri nu au fost fraude electorale.

"Discutăm de nişte alegeri şi Regulamentul (n.r. Camerei Deputaţilor) prevede foarte clar cum se validează nişte mandate obţinute în urma unor alegeri atunci când începe o nouă sesiune. De această dată, Parlamentul, cu noua legislatură, îşi începe activitatea marţi la ora 12,00 şi Comisia de validare constată dacă mandatele au fost obţinute cu încălcarea legii sau prin fraudă. Poziţia oficială atât a Biroului Electoral Central, a Birourilor Electorale Judeţene cât şi a preşedintelui României despre aceste alegeri este că nu au fost fraude electorale. Deci a ne extinde noi, să ne dăm cu părerea, este din punctul meu de vedere, este o poziţie total greşită. Nu avem ce comenta pe acest subiect, pentru că şi colegii din Comisia de validare nu au altceva de făcut decât să constate că şi acest mandat ca şi celelalte 460 s-au obţinut fără încălcarea legii", a afirmat, duminică, Florin Iordache, potrivit agerpres.ro.
loading...

0 comentarii: