vineri, 30 decembrie 2016

Premierul DESEMNAT Sorin GRINDEANU a povestit că a primit un SMS de la Iohannis: Ce conținea acesta


Preşedintele Klaus Iohannis a ales o modalitate succintă de a-l desemna oficial premier pe Sorin Grindeanu: un SMS în care a scris: "Succes, Klaus Iohannis", a precizat  Sorin Grindeanu. Acesta a spus că a răspuns sms-ului cu o mulţumire, abia după ce a verificat la Liviu Dragnea dacă numărul este al preşedintelui.

Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Sorin Grindeanu. Şeful statului a semnat decretul de numire în această dimineaţă, iar la scurt timp, actul normativ fost publicat şi în Monitorul Oficial.

Este pentru prima dată când premierul desemnat este anunţat printr-un simplu comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şi nu printr-o declaraţie oficială a preşedintelui. Reamintim că joi, la ora 12.00, Grindeanu a mers la Palatul Cotroceni unde a avut o discuţie de 30 de minute cu preşedintele, cel mai probabil despre programul de guvernare. Sorin Grindeanu a anunţat, în conferinţa de presă de la ora 14.00, că a fost informat oficial despre desemnare, printr-un sms trimis de preşedintele Iohannis în care scria: "Succes. Klaus Iohannis".

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată", se arată în comunicatul publicat pe presidency.ro.
loading...

0 comentarii: