vineri, 30 decembrie 2016

PUTIN, DECIZIE DE ULTIMA ORA! "Nu putem lasa astfel de actiuni fara raspuns"


Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a respins propunerea inaintata de ministrul sau de externe, aceea prin care se cerea expulzarea a 35 de diplomati americani, ca raspuns la masura luata de SUA. Putin spune ca decizia lui Obama a fost menita sa provoace o reactie, dar "Rusia nu va musca din momeala".

"Ne rezervam dreptul de a lua masuri de retaliere, dar nu ne vom cobori nivelul acestei diplomatii iresponsabile, de bucatarie. Vom continua sa luam masuri pentru restabilirea relatiilor ruso-americane, bazate pe politica adoptata de noul presedinte ales, Donald Trump", a declarat liderul de la Kremlin, citat de RIA Novosti.

Putin a mentionat ca spre deosebire de administratia Obama, Rusia nu va lua in colimator diplomati straini sau familiile acestora, inainte de Anul Nou.

"Nu vom interzice familiilor si copiiilor acestor familii sa-si petreaca Anul Nou in locurile in care deja s-au obisnuit. Mai mult decat atat, ii voi invita personal pe toti diplomatii americani, acreditati in Rusia, si pe familiile acestora, sa participe la receptia festiva organizata la Kremlin", a spus presedintele rus.

Cu putin timp inainte de declaratia lui Putin, Ministerul de Externe al Rusiei a prezentat o propunere presedintelui Vladimir Putin pentru a declara persona non grata 31 de diplomati de la Ambasada SUA la Moscova si patru diplomati de la Consulatul General al SUA de la Sankt-Petersburg, ca raspuns la actiunile Washingtonului. "Desigur, nu putem lasa astfel de actiuni fara raspuns, reciprocitatea este legea diplomatiei si a relatiilor internationale", a spus seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov.

Statele Unite au anuntat vineri ca expulzeaza 35 de diplomati rusi detasati la San Francisco si Washington si blocheaza accesul tuturor oficialilor rusi in doua sedii din New York si Maryland. Masura reprezinta replica administratiei americane la campania de hartuire derulata de Rusia la adresa diplomatilor americani detasati la Moscova, guvernul american precizand ca "unele actiuni " ale celor care vor fi expulzati "nu sunt in concordanta cu practicile diplomatice". Oficialii rusi au la dispozitie 72 de ore ca sa paraseasca teritoriul SUA.
loading...

0 comentarii: