duminică, 4 decembrie 2016

Se DAU BANI de la Guvern inainte de Sarbatori! Cine beneficiaza de ajutor


Guvernul anunta ajutoare de urgenta de peste 1 milion de lei pentru 550 de familii si persoane singure.

Guvernul a aprobat, printr-o hotarare, acordarea unor ajutoare de urgenta in suma totala de peste 1 milion de lei (1.087.395 lei), in sprijinul a 550 de familii si persoane singure afectate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase si alunecari de teren, ceea ce ar putea conduce la riscul de excluziune sociala.

Familiile si persoanele singure care beneficiaza de ajutoare sunt din judetele Bistrita-Nasaud, Botosani, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Suceava, Tulcea, Valcea si Vrancea.

In judetele Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Suceava si Tulcea au fost inregistrate fenomene hidrologice in luna iunie 2016 - inundatii, viituri, fenomene meteorologice periculoase, furtuni, tornade - care au condus la deteriorarea mai multor locuinte, fiind necesare lucrari de consolidare si reparare. Cateva case au fost distruse in totalitate. De asemenea, au fost distruse de apa si namol bunurile de folosinta indelungata. In unele localitati, din cauza vantului foarte puternic au fost distruse acoperisurile locuintelor si blocurilor.

Beneficiarii acestor ajutoare de urgenta au fost identificati pe baza anchetelor sociale realizate de Agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala. Aceste ajutoare se platesc din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

SURSA: bzi.ro
loading...

0 comentarii: