marți, 20 decembrie 2016

Se pregătește O MARE TRĂDARE: Cine rupe Partidul Național Liberal și DE CE


PNL s-a rupt în două tabere, după înfrângerea usturătoare de la alegerile parlamentare.

O grupare din partid, formată în jurul lui Marian Petrache, Mihai Voicu şi Eugen Nicolaescu, liberali cu experienţă în Parlament şi în administraţie, susţine că liberalii ar trebui să facă o "înţelegere" pe sub masă cu PSD. Argumentul acestei tabere este că PNL-ului îi va fi greu să supravieţuiască în opoziţie şi este mai înţelept să accepte "firimiturile" care cad de la masa Guvernării PSD-ALDE.

Aripa dură din PNL, din jurul apropiaţilor Alinei Gorghiu, susţine contrariul, anume ca partidul trebuie să facă opoziţie totală, fără niciun compromis cu PSD-ul şi să se reinventeze în opoziţie. Argumentul acestui curent de opinie este că singura şansă a PNL să crească în încrederea electoratului este să funcţioneze ca un controlor al Guvernului.

Surse din partid au relatat EVZ că în partid sunt tensiuni majore privind împărţirea puţinelor funcţii parlamentare care revin PNL, fiecare grupare încercând să-i blocheze accesul celeilalte la funcţiile de conducere.

Potrivit surselor citate, gruparea din jurul lui Marian Petrache a început deja să poarte negocieri cu PSD-ul pentru funcţii.

Situaţia a provocat deja primele răfuieli la vârf în cadrul şedinţelor PNL şi este de aşteptat, spun surse liberale, ca ele să continue până la Congresul din primăvara anului viitor.

sursa: evz.ro
loading...

0 comentarii: