marți, 27 decembrie 2016

SUSPENDAREA e PUSĂ PE MASĂ! Liviu Dragnea și Tăriceanu au făcut DECLARAȚII EXPLOZIVE


Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că a primit foarte multe semnale prin care i s-a cerut să procedeze la suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Dragnea spus că ia în calcul foarte serios această variantă, dar trebuie să se gândească două, trei zile.

”Ca și dumneavoastră, ca și toată țara am urmărit și noi cu stupefacție răspunsul președintelui Iohannis la propunerea PSD+ALDE. Am încercat să găsim care ar fi putut fi resorturile cinstite care ar fi putut sta în spatele acestei decizii. Nu am reușit să găsim niciun motiv constituțional și nici vreun elemnt. Părerea noastră este că acest om vrea să provoace o criză politică în România.

Joi, după ce am terminat consultările, președintele a sunat-0 pe Sevil Shhaideh să îi explice care sunt solicitările lui și i-a spus că o va numi. Iată că nu a fost așa.

Înțeleg că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie, nu vrea să dea, așa cum spune Constituția să dea Guvernul acestei majorități. Cred că și dumnealui și ceilalți acoliți sunt speriați de 2 lucruri: de posibilitatea ca programul de guvernare votat de români va fi pus în aplicare și românii vor începe să trăiască mai bine și al doilea lucru nu vrea să înțeleagă că românii nu mai vor să lucreze Sistemul, ci să decidă ei.

A anunțat această decizie fără niciun fel de explicație, total dispreț față de oamenii care au votat pe 11 decembrie.

Mâin sau cel mai târziu poimâine o să trebuiască să luăm o decizie și parafrazându-l pe cel care a vorbit la ora 12.00 și vreau să cumpănesc foarte bine. Este o avalanșă de mesaje de la oameni care se simt jigniți și care cer cu fermitate suspendarea președintelui. Dacă în urma acestei analize vom decide că este mai bine pentru țară să procedăm la suspendarea președintelui, atunci nu voi avea niciun fel de ezitate”, a spus Liviu Dragnea.

Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu au surprins după ce au avut o întâlnire secretă, deși ALDE anunțase, laolaltă cu PSD, că nu merge la prima rundă de consultări de la Palatul Cotroceni, imediat după alegeri, înainte ca BEC să anunțe rezultatele oficiale.

Călin Popescu Tăriceanu, DETALII SECRETE din întâlnirea cu Iohannis

Liderul ALDE cutremură România și dezvăluie ce a conținut discuția secretă dintre cei doi. Astfel, Tăriceanu spune că Iohannis drept plan ca PSD să nu ajungă la guvernare.

”Lipsa oricărei motivații întărește bănuiala multora că președinte se angajează cu noi într-o luptă de putere sfidând votul dat în 11 decembrie. Din timpul campaniei i-am cerut să spună deschis dacă va respecta votul românilor. De la întrevederile de după algeri mi-a spus că va face tot ce îi stă în putință pentru a nu numi un premier din partea PSD și pentru a aduce PSD al guvernare. A vorbit că vrea să declanșeze un război total, iar asta văd că prinde contur. I-am atras atenția că trebuie să privească la harta alegerilor. El ignoră în dorința de a arăta că poate face un exces de putere, de autoritate. Se dorește declanșarea unei crize politice majore. Va trebuie să cumpănim bine ce decizie vom lua, nu dorim o criză politică. Presedintele forteaza declansarea unei crize politice. Gestul nemotivat al presedintelui nu poate fi tradus decat ca un exces de putere extrem de pagubos”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, co-președinte ALDE.
loading...

0 comentarii: