joi, 12 ianuarie 2017

ALERTĂ - Generalul SRI Florian Coldea, SUSPENDAT. Detalii de ultimă oră!


Generalul SRI Florian Coldea a fost chemat la Cotroceni de presedintele Romaniei Klaus Iohannis, sustin surse credibile din apropierea presedintelui.

Alarma de gradul 0 s-a declansat inca de ieri, dupa ultima dezvaluire a lui Sebastian Ghita, arata Dan Andronic in EVZ.

Aceasta intalnire se pare ca a avut loc la Cotroceni. Ea a avut loc la cererea presedintelui Klaus Iohannis, care a refuzat sa discute la telefon orice amanunt legat de acuzatiile publice lansate de Sebastian Ghita la adresa sefului opertaiv al SRi si a cerut o intalnire fata-n fata.

Informatia nu a fost confirmata oficial si nici nu ne asteptam la asta, fiind o problema sensibila a unei institutii care tine de siguranta nationala.

Serviciul Român de Informaţii reacţionează oficial la seria de acuzaţii şi înregistrări lansate de Sebastian Ghiţă în ultima perioadă. Generalul Florian Coldea va fi suspendat din funcţia de prim-adjunct până la lămurirea aspectelor privind eventuale încălcări ale legii şi deontologiei profesionale.

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea.

Precizăm că SRI a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp. Structuri interne specializate şi subordonate directorului instituţiei întreprind, ori de câte ori situaţia o impune, măsuri complexe de verificare a informaţiilor cu privire la posibile încălcări ale legii ori a ordinelor şi regulamentelor militare şi ulterior adoptă măsurile adecvate.

Instituţia noastră apreciază ca deosebit de important principiul legalităţii, care guvernează întreaga activitate a Serviciului, ca fiind o garanţie a respectării drepturilor omului şi a reputaţiei cadrelor instituţiei. Ne reafirmăm determinarea de a menţine standardele de profesionalism pe care sunt construite alianţele din care SRI face parte alături de servicii partenere din state cu tradiţie şi democraţii consolidate.

Reiterăm faptul că Serviciul Român de Informaţii îşi îndeplineşte misiunile cu bună credinţă, în interesul securităţii naţionale şi a cetăţenilor români", precizează SRI.
loading...

0 comentarii: