miercuri, 18 ianuarie 2017

BOMBA ZILEI! Pusa la zid de toata lumea, Laura Codruta Kovesi arunca BOMBA!


Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, l-a criticat, miercuri, pe ministrul Justitiei pentru incercarea de a modifica pe ascuns Codul Penal si de a adopta o ordonanta privind gratierea in mod netransparent.

„De ce trebuie facute aceste modificari la Codul Penal in mod netransparent prin ordonanta de urgenta? De ce nu s-a comunicat?”, s-a intrebat sefa DNA la Europa Fm.

Laura Codruta Kovesi a precizat ca nu a discutat pe aceasta tema cu presedintele Iohannis.

„Nu am avut o discutie pe acest subiect cu presedintele. Am avut o discutie cu ministrul Justitiei, ocazie cu care domnul ministru a promis ca orice modificare se va face va fi discutata in sistem. Vad ca si-a incalcat aceasta promisiune. Ma asteptam. (…) Sa vedem in ce sens se clarifica. Practica este unitara si este foarte clara si decizia CCR. Nu vad ce ar putea fi clarificat. Ma indoiesc ca este de buna credinta (n.r. ministrul Justitiei, Florin Iordache). Daca este o clarificare de ce se lucreaza in secret, de ce se lucreaza noaptea? De ce nu este o procedura transparenta?”, s-a mai intrebat sefa DNA.

Ministerul Justitiei a elaborat doua acte normative, care au fost finalizate marti, unul dintre ele vizand gratierea, nu si aministia, a anuntat ministrul Justitiei, Florin Iordache, la finalul sedintei de Guvern prezidate de presedintele Iohannis.
loading...

0 comentarii: