luni, 30 ianuarie 2017

DEZBATERE DECISIVĂ privind Ordonanţele pe Justiţie. Ministrul Justiţiei tocmai a făcut ANUNŢUL


Ministrul Justiției, Florin Iordache, a subliniat, înainte de începerea dezbaterii publice privind proiectele de ordonanță de urgență pentru grațiere și modificarea legii penale, că de actul normativ privind grațierea nu vor beneficia "nici violatorii, nici criminalii, nici cei acuzați de corupție".

"Am invitat astăzi pe toți cei care sunt interesați, toți cei care și-au prezentat fie verbal, fie în scris, că doresc să participe la această consultare pot participa azi. Vom discuta despre cele două proiecte de OUG. Despre proiectul privind legea grațierii, vreau să fac precizarea că nu vor beneficia nici violatorii, nici criminalii, nici cei acuzați de corupție, nici recidiviștii, iar condiția principală pe care noi am pus-o este aceea de recuperare a prejudiciului. Cel de-al doilea act este acela care vine să pună în concordanță deciziile Curții Constituționale cu Codurile penale", a declarat Florin Iordache.

Acesta a amintit că, în urmă cu o săptămână, Curtea Constituțională a României a declarat neconstituționale încă șase articole din Codul penal și Codul de procedură penală, susținând că asta înseamnă că vor avea loc alte modificări în legea penală.

“Săptămâna trecută, CCR a hotărât că încă șase articole sunt neconstituționale. În aceste condiții, se impune să venim din nou cu modificări”, a conchis ministrul Justiției.
loading...

0 comentarii: