marți, 24 ianuarie 2017

Fostul premier Dacian Ciolos arunca BOMBA: Ocaua lui Cuza trebuie aplicata si acum...


Fostul premier Dacian Ciolos ia exemplul presedintelui Iohannis si transmite un mesaj de actualitate politica in contextul aniversarii Micii Uniri.

"Conducatorii politici au privilegiul de a contribui cu modestie si daruire la consolidarea comunitatii, intarindu-i valorile si principiile prin propriul exemplu, prin fapte, prin idei. Nu sunt acolo ca sa lupte pentru interese personale sau pentru a oferi privilegii protejatilor. Dregatoria vremelnica pe care o au, increderea oamenilor, nu pot fi folosite ca scut impotriva legii", scrie Ciolos pe Facebook.

Potrivit fostului premier, "mandria unui neam nu este despre orgoliu, ci despre demnitate, despre promovarea unor valori si a unor principii care ne definesc". "Intemeiata pe adevar si pe respectul pentru noi insine, demnitatea se castiga greu, rezistand compromisurilor care-i pot afecta fundamentele", mai spune Ciolos.

Dacian Ciolos vorbeste despre unitati de masura diferite care afecteaza drepturile fundamentale. Fostul premier face trimitere la Cuza si exemplul celebrei sale unitati de masura.

"Nu putem apara si promova drepturile si libertatile fundamentale, cata vreme exista unitati de masura diferite. Ocaua lui Cuza trebuie aplicata si acum, inclusiv pentru valori care nu pot fi comensurate material, dar care sunt cu mult mai pretioase si mai greu de aparat. De ziua Unirii Principatelor va urez tuturor sa fim demni, sa fim toleranti cu diferentele dintre noi, sa nu transformam confruntarile de idei in ura, sa pastram vii acele lucruri care ne unesc!

Va invit sa credem ca aceasta tara este mai mult decat o suma de individualitati, ca valorile ei nu pot fi reduse la cel mai mic numitor comun, ca viitorul ei si al nostru ca neam sunt incomparabil mai importante decat interesele politice sau partinice de moment. La multi ani, Romania!", mai scrie Ciolos.

sursa: bzi.ro
loading...

0 comentarii: