miercuri, 18 ianuarie 2017

Nici nu va sti ce l-a lovit! Ce i se pregateste lui Klaus Iohannis


SRI este o institutie care apartine statului roman si care functioneaza in baza legilor, iar acestea trebuie aplicate si reprezentantilor acestei institutii, la fel ca oricarui cetatean, arata presedintele ALDE Arad, Mihaita Calimente, intr-un comunicat de presa, care subliniaza ca "lucrurile nu se rezolva prin trecerea in rezerva a lui Florian Coldea".

Conform liderului ALDE Arad, presedintele Klaus Iohannis a lasat de inteles, in urma declaratiilor de marti, dupa aprobarea cererii de trecere in rezerva a generalului-locotenent Florian Coldea, ca serviciile au fost implicate in politica atat timp cat acesta din urma a fost prim-adjunct al directorului SRI.

'Insa, daca presedintele Iohannis, precum si ceilalti exponenti ai sistemului de forta din Romania considera ca lucrurile se rezolva prin trecerea in rezerva a lui Florian Coldea, atunci se inseala. SRI este o institutie care apartine statului roman, care functioneaza in baza acelorasi legi, iar acestea trebuie aplicate si reprezentantilor acestei institutii, la fel ca oricarui cetatean. Insa modul in care se raporteaza doamna Laura Codruta Kovesi la SRI este clar ca nu are nicio legatura cu statul de drept. In cazul SRI, justitia ar trebui sa actioneze independent, nu sa fie selectiva, lucru devenit, din pacate, ceva firesc pentru DNA-ul condus de doamna Kovesi', a sustinut Mihaita Calimente.

Calimente a mai spus ca presedintele Iohannis a mostenit "un sistem al institutiilor de forta readus la viata dupa model comunist" de fostul presedinte Traian Basescu, "dar in loc sa stopeze acest sistem abuziv, l-a girat si a ajuns sa il promoveze".


"Presedintele Klaus Iohannis se confrunta acum cu cel mai important test al mandatului sau. Acesta isi poate repara greselile pe care le-a facut in ultimii doi ani si poate iesi din tabara serviciilor si sa isi asume rolul pe care il are ca presedinte, acela de garant al Constitutiei, dar si al drepturilor si libertatilor cetatenilor. Un prim pas pe care il poate face Iohannis este acela de a da curs scrisorii pe care presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a adresat-o si in care ii solicita o serie de raspunsuri la cateva intrebari simple, legate de modul de operare al institutiilor de forta. Presedintele nu poate sa ignore pe mai departe situatia creata in spatiul public de informatiile care apar cu privire la modul in care serviciile s-au implicat in procesul de justitie", a afirmat presedinte ALDE Arad.

In mandatul 2012 - 2016, Mihaita Calimente a fost membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI.
loading...

0 comentarii: