duminică, 22 ianuarie 2017

Presedintele Klaus Iohannis, MESAJ pentru PROTESTATARI


Presedintele Klaus Iohannis le-a spus romanilor adunati in aceasta seara in Piata Universitatii, ca vrea sa se schimbe legislatia din Romania si sustine ca oamenii sunt, pe buna dreptate, indignati, potrivit Antena 3.

Dupa ce a fost in mijlocul multimii, presedintele s-a urcat in masina si a incercat sa tina pasul cu protestatarii.

Cateva mii de persoane s-au adunat in aceasta seara in Piata Universitatii, pentru a protesta fata de ordonantele de urgenta privind gratierea si amnistia.


Guvernul va da un raspuns la solicitarea presedintelui Iohannis privind retragerea proiectelor referitoare la gratierea si modificarea Codurilor penale la intoarcerea premierului Sorin Grindeanu in tara, a spus zilele trecute Iordache.

Ministrul Justitiei, Florin Iordache a declarat miercuri ca Romania trebuie sa dea o lege a gratierii de care ar putea beneficia aproximativ 2.500 de persoane.

"In acest moment, gradul de incarcare la nivelul penitenciarelor din Romania este peste 150%. Romania, in luna mai, este sub imperiul unei decizii CEDO care ne poate obliga, datorita faptului ca in cele 40 de penitenciare si locuri de detinere, in toate aceste 40 de locuri, exista hotarari de condamnare a Romaniei pentru relele tratamente si pentru conditiile inumane pe care le au acesti oameni. Romania nu poate face peste noapte sa acopere cele aproape 9.000 de locuri cat avem in acest moment excedent de detinuti in aceste locuri de detinere", a precizat Florin Iordache, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Ministrul Justitiei a adaugat ca in astfel de conditii Guvernul poate veni cu un act normativ privind gratierea care sa nu vizeze faptele penale grave.
loading...

0 comentarii: