miercuri, 18 ianuarie 2017

SCENA POLITICA ZGUDUITA din nou! Calin Popescu Tariceanu, DECLARATIE BOMBA


Calin Popescu Tariceanu a atras un semnal puternic de alarma dupa trecerea in rezerva a generalului Florian Coldea. "Institutiile de forta strivesc cetateanul, incalca drepturile acestuia si e clar ca avem o alta structura paralela.", a spus seful ALDE in timpul unei conferinte de presa.

"Ce s-a intamplat in ultima perioada ne arata o fata mai putin cunoscuta despre practici nelegale ale serviciilor de informatii si despre abuzuri in justitie. Decizia pe care presedintele a luat-o de a-l trece in rezerva pe Coldea nu face decat sa confirme lucrurile pe care le-am reclamat.

In baza caror legi aceasta activitate s-a extins cu implicarea serviciilor in justitie? Rezulta in mod evident ca sunt hotarari ale CSAT care au venit sa legifereze faptul ca serviciile au voie sa se implice in justitie.

Asistam la o functionare dezastruoasa a unor institutii care ar trebui sa functioneze corect. Institutiile de forta strivesc cetateanul, incalca drepturile acestuia si e clar ca avem o alta structura paralela. Presedintele trebuie sa se decida daca este garantul Constitutiei sau daca este omul sistemului, calcand legea, normele de drept.

Oameni nevinovati au ajuns sa stea in puscarie zeci de ani, sa fie arestati, sa-si gaseasca dreptatea la CEDO. Este nevoie de o reforma serioasa a institutiilor pe care se articuleaza statul de drept. Nu revenim la statul de drepti pe care si-l imagineaza presedintele. Presedintele are o anumita responsabilitate. Trebuie sa fie garantul Constitutiei. Daca dansul nu o va face, eu nu voi abdica de la acest rol, de a servi cetatenii.", a spus liderul ALDE.

loading...

0 comentarii: