miercuri, 18 ianuarie 2017

Toate privirile sunt indreptate spre Liviu Dragnea: Pedeapsa cu SUSPENDARE...


Ministerul Justitiei a publicat proiectul de Ordonanta de Urgenta prin care se se gratiaza anumite pedepse. Toate privirile sunt indreptate spre Liviu Dragnea, marea intrebare fiind daca liderul PSD scapa sau nu de pedeapsa cu suspendare primita in Dosarul ”Referendumul”.

La aceasta intrebare ne-a raspuns presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor si liderul de grup al PSD, Eugen Nicolicea, care ne-a explicat ca Liviu Dragnea beneficiaza de aceasta gratiere, dar asta nu-l ajuta la nimic, din punct de vedere politic.

”Se aplica gratierea si in cazul lui Liviu Dragnea, dar lumea se agita degeaba. Este o gratiere doar in sensul ca el nu mai executa o pedeapsa, dar in dosar ii ramane condamnarea penala si, conform legii 90/2000, nu va putea fi prim-ministru sau membru al Guvernului”, ne-a explicat Eugen Nicolicea.

Nicolicea ne-a explicat ca nu Liviu Dragnea este miza acestei Ordonante de gratiere si tocmai din acest motiv s-a evitat o amnistie. ”Amnistia stergea fapta cu totul si tocmai pentru a nu fi acuzati ca o face cineva cu dedicatie pentru Liviu Dragnea s-a preferat gratierea. Acest OUG nu este pentru Liviu Dragnea, chiar daca unii incearca sa induca aceasta idee”.
Vezi si: Monica Macovei, reactie pe tema legii amnistiei si gratierii: "Cine va obliga? Condamnatul Dragnea?"

Aceasta gratiere nu-l ajuta prea mult pe Liviu Dragnea nici macar daca primeste o noua condamnare, in dosarul pe care il are pe rol la ICCJ. In pedeapsa de doi ani si jumatate cu suspendare primita in Dosarul ”Referendumul”, Liviu Dragnea a primit un termen de incercare de patru ani, perioada in care nu mai trebuia sa savarseasca nicio infractiune.

Liviu Dragnea este obligat sa nu mai savarseasca nicio infractiune in timpul perioadei de incercare, conditie pe care o indeplineste. Faptele care ii sunt imputate de catre procurori lui Liviu Dragnea in al doilea dosar sunt anterioare celor comise in Dosarul ”Referendumul”, asa ca este destul de complicat sa contopesti cele doua pedepse, iar instanta sa ajunga la concluzia ca Liviu Dragnea trebuie sa execute si prima pedeapsa.
loading...

0 comentarii: