luni, 2 ianuarie 2017

VESTE bună pentru toate femeile! Vor primi minimum 630 lei de la stat. Ce CONDIȚIE trebuie să îndeplinească pentru a accesa banii


Proiectul de lege iniţiat de deputatul Ninel Peia a fost adoptat luni la Senat. Proiectul prevede acordarea unei indemnizaţii viagere pentru femeile care au trei sau mai mulţi copii. Aceste indemnizații pentru mame “eroine” pot avea valori cuprinse între 30 şi 50% din salariul mediu net pe economie, ceea ce ar însemna între 630 şi 1000 lei.

Conform proiectului de lege, femeile care au născut trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie. Femeile care au crescut patru copii vor primi 40% din salariul mediu net pe economie, iar cele care au cinci sau mai mulţi copii vor primi o indemnizaţie viageră de 50% din salariul mediu net pe economie, plus titlul şi medalia de ”Mamă Eroină”.

Această indemnizaţia viageră se va actualiza anual în funcţie de salariul mediu net pe economie şi nu va ţine cont de alte venituri pe care familia le obţine. De asemenea, această indemnizaţie va fi neimpozitabilă. Femeile care vor dori această indemnazaţie viageră vor trebui să facă o cerere scrisă pentru a o primi.

"Cred că o femeie care naşte, creşte şi se ocupă de educaţia a trei sau mai mulţi copii, poate fi numită Mamă Eroină (...)Statalitatea noastră depinde de numărul populaţiei. Există studii care arată că în România vor exista numai 16 milioane de cetăţeni în anul 2050. Să ne gândim la creşterea natalităţii şi cred că este de importanţă naţională pentru a nu dispărea ca popor", declara în luna martie deputatul Ninel Peia.

loading...

1 comentarii:

Anonim spunea...

Nici nu stiu exact cum sa explic cat de stupida este aceasta lege....
Voi incepe cu 1. De ce "mama eroina" si nu "tata eroin"? De ce simplul fapt ca din tine au iesit 3-4-5 plozi te face mai deosebita ca un tata care a oferit samanta pentru acei 3-4-5 plozi? Nu cred sa existe vreo justificare. Daca exista vreuna, cu exceptia celei de tipul ca mama e mama, doar ea are si poate avea grija de copil, va pot da foarte multe exemple de mame denaturate, de tati care se ocupa de educatia copilului si incearca sa ii protejeze de palmele mamelor, etc.
2. Faptul ca esti mama de 3-4-5 ori nu te face EROINA. Nu cati copii poti sa scoti te face o mama buna, ci energia pe care o bagi in cresterea lor, sacrificiile pe care le faci pentru ei, educatia pe care le-o oferi, etc. te fac o MAMA EROINA!
3. Iar pornind de la acest fapt: de ce nu se poate bucura si o mama a doi copilasi, care eventual are si un copil cu o problema de sanatae si se zbate zilnic pentru a le oferi educatie si o viata mai buna, sau un tata care are in grija 3-4-5 copiluti pentru ca mama a plecat dupa un barbat in italia, sau pentru ca mama a decedat, sau a disparut, sau mai stiu eu ce, bucura de aceleasi avantaje?! Toti copiii au nevoie de bani pentru a creste frumos! Toti copiii au nevoie de educatie, sanatate, hainute, etc. De ce doar pentru ca unul s-a nascut intr-o familie in care sunt cu unul mai multi frati se va bucura de avantajele acestor ajutoare si altii nu, in special cand banii vor ajunge si in mana oamenilor care nu au nevoie de ei?!
4. Exista oameni care nu vor sa aibe copilasi! Exista oameni care nu pot avea copilasi! Exista oameni a caror copilasi nu mai exista! Cum este normal ca statul sa ii puna pe acesti oameni sa contribuie la o indemnizatie viagera pentru cineva care fie actioneaza contrar principiilor lor, fie au ceva ce ei nu au avut niciodata, fie se bucura de ceva ce ei au pierdut, si mai mult sa ii pui pe acesti oameni mai prejos fata de cei care au mai multi plozi, pentru ca ei nu o sa fie niciodata eroi. Si daca imi permiteti sa adaug, cum ii puteti forta sa dea acesti bani cand nici macar nu exista siguranta ca banii vor fi investiti in copilasi si nu in alcoolul sau rujul de care are nevoie "EROINA" si cand nu exista nici macar o nevoie sociala demonstrata! Adica eu pot sa am un salariu de 1.000 lei si sa fi decis sa nu fac plod pentru ca nu am cu ce sa il cresc, si tu stat ma obligi sa contribui la o renta viagera a unei femei care aparent imi este si superioara si careia ar trebui sa ii fiu recunoscatoare care: a) poate castiga 10.000 lei pe luna si isi permite plozi, b) n-a lucrat niciodata si face copiluti ca sa ii trimita la cersit sau doar ca sa ia banii mei!
ESTE ABSOLUT ABERANT ca raspunsul la toate aceste intrebari vine dintr-un concept stupid de crestere a natalitatii!!!! Nu e o veste fericita, ci una infioratoare!