duminică, 19 februarie 2017

Acuzatie HALUCINANTA: DNA a MINTIT oficial in SCANDALUL PONTA-SOVA


Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, aruncă o bombă de proporții nucleare într-un interviu apărut astăzi, care ar trebui, în mod firesc, să provoace deranj mare în sistemul judiciar. Mai precis, Gelu Diaconu acuză DNA, cu subiect și predicat, că a mințit deliberat opinia publică anul trecut, atunci cînd a anunțat că ANAF s-ar fi constituit în parte civilă în dosarul Ponta-Șova, informează inpolitics.ro.

Să reamintim faptele:

Pe 17 septembrie 2015, DNA dă un comunicat oficial, pe siteul propriu, în care anunță că ”Procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a inculpatului ȘOVA DAN-COMAN, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații”, în prezent senator, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:

– trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni),
– evaziune fiscală în formă continuată,
– spălare de bani 

și în stare de libertate a inculpaților CIUREL LAURENȚIU-DAN, CRISTEA DUMITRU, GRAURE LAURENȚIU-OCTAVIAN, PONTA VICTOR-VIOREL”.

În același comunicat, DNA mai anunță că ”A.N.A.F. s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 126.979,73 lei față de inculpatul Șova Dan-Coman și cu suma de 51.321,80 lei față de inculpatul Ponta Victor-Viorel. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților.”

Pe 1 octombrie, aflat la Tg.Jiu, premierul Victor Ponta este solicitat de jurnaliști să comenteze gestul ANAF de a se constitui în parte civilă în dosar.

Ponta răspunde sec: probabil că de frica DNA.

“Habar n-am! Eu nu ştiu, sincer, la ce s-a constituit ANAF-ul parte civilă, având în vedere că ANAF-ul mi-a dat act că ei au încasat toate taxele si impozitele. Dar nu pot să-i întreb, pentru că fiind vorba de mine, nu pot să-i întreb. Atâta i-a dus mintea, să spună am încasat toate taxele…probabil de frică. Ştiţi şi dumneavoastră, toată lumea ştie că nu e niciun prejudiciu. Habar nu am, nu ştiu”, a declarat Victor Ponta, conform Digi 24.

Ei bine, astăzi, cum spuneam, vine bomba nucleară: într-un interviu acordat publicației economica.net, fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, dezvăluie că informația DNA e falsă și că instituția pe care o conducea în acel moment NU s-a constituit în parte civilă.

El explică faptul că a tăcut mîlc, după anunțul mincinos al DNA, pentru că nu ar fi vrut să interfereze cu acțiunile parchetului, sau, cum mai pe românește a spus-o Ponta, de frică:

”Am tăcut, deşi poate a fost o greşeală, dar m-am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Şova. Sau dacă s-a făcut, sub nici o formă sub semnătura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF.

Din punct de vedere fiscal, alte elemente din dosar nu mă interesează. Eu am gestionat ANAF. Păi la cât mă pricep eu în materie de TVA, sau poate nu mă pricep, că Fiscul a mai avut şefi care nu se pricepeau la TVA, dar nu vreau să-l pronunţ. Un contract între Şova şi Ponta înseamnă deducerea TVA facturat lui Ponta de către Şova. Ponta l-a luat şi l-a plătit statului. Unde e prejudiciul? Fiscal vorbind. Eventual, în măsura în care tranzacţia era fictivă, dar ce e o tranzacţie fictivă într-un contract de asistenţă juridică? O faci la telefon. Dacă ar fi fictivă, tranzacţia cade, şi ar trebui să-i returnăm TVA lui Ponta. Nu e absurd?”.

În condițiile în care faza cu portarul ANAF e doar o glumă, iar instituția nu se putea constitui parte civilă într-un dosar de asemenea anvergură fără știința directorului său, anunțul-șoc al lui Diaconu nu lasă loc decît pentru două ipoteze, ambele terifiante:

1) DNA a încercat să exercite presiuni ilegale asupra premierului în exercițiu prin intermediul unui anunț mincinos, într-un moment în care demisia acestuia de la guvern era așteptată de Palatul Cotroceni, caz în care Laura Kovesi trebuie să dea explicații solide. În plus, aflăm acum că, în România, un șef de mare instituție publică consimte, de frica procurorilor, să facă deliberat jocul ilegal al instituțiilor de forță ale statului, mai rău decît în regimul comunist.
2) Gelu Diaconu minte cu nerușinare în interviu, fără a fi clar, însă, ce ar urmări cu acest demers, dat fiind că asemenea informație e ușor de verificat, iar gravitatea unei asemenea minciuni s-ar răsfrînge asupra lui în perioada care urmează, mai ales că situația lui deja e dificilă. (Bogdan Tiberiu IACOB)

La solicitarea Hotnews, Biroul de Informare si Relatii Publice al DNA a comunicat:

La data de 14 septembrie 2015, prin adresa cu nr. A-AJR38806, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a comunicat ca se constituie parte civila in dosarul penal la care faceti referire in cererea dvs. In cuprinsul aceleiasi adrese, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a solicitat, printre altele, instituirea masurilor asiguratorii, iar in cazul in care acestea au fost dispuse, mentinerea lor”.

Întrebările rămîn: dacă Gelu Diaconu nu minte, cine de la ANAF ar fi putut face respectiva solicitare fără știrea directorului agenției? Dacă minte, ce urmărește prin asta fostul director, știind că asemenea minciună e lesne de demontat? În fine, nu era mai înțelept ca DNA să prezinte, în locul unui comunicat sec, chiar actul venit de la ANAF, pentru a spulbera deplin speculațiile?

loading...

0 comentarii: