luni, 20 februarie 2017

BOMBA dimineții. Un greu al guvernului Grindeanu tocmai a ajuns la DNA! Lovitură DURĂ pentru PSD


Carmen Dan, ministrul de Interne, este audiată la DNA, anunţă Realitatea Tv, în dosarul în care procurorii cercetează condiţiile în care a fost emisă celebra Ordonanţă de Urgenţă 13, prin care s-au modificat Codurile Penale.

Aceasta este audiată în calitate de martor, în dosarul OUG 13. Potrivit Realitatea Tv, nu este exclus ca în perioada următoare să vină la DNA şi premierul Sorin Grindeanu, fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, dar şi Teodor Meleşcanu. Cei patru şi-au dat avizul pentru OUG 13, cea prin care au fost modificate Codurile Penale.

Până acum a fost audiată Graţielea Gavrilescu, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, dar şi secretari de stat din Ministerul Justiţiei. Astfel,  declaraţii a dat şi procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, și Oana Schmidt Hăineală, procuror și secretar de stat la același minister.

Totodată, şi secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, a fost audiat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în dosarul ce are ca obiect modul de redactare și adoptare a Ordonanței de Urgență a Guvernului 13/2017, prin care anumite fapte de corupție erau dezincriminate sau redefinite.

Reamintim că Direcţia Naţională Anticorupţie a început o anchetă cu privire la modul de elaborarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale în urma unui denunţ formulat, în 24 ianuarie, de Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei ”Iniţiativa România”.

DNA a precizat că în acest dosar se fac acte procedurale cu privire la aspectele sesizate de mai multe persoane, privind posibile fapte legate de "modalitatea de adoptare a unor acte normative”.

Procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi, declara că în ancheta începută în urma unei plângeri privind OUG 13 nu este vizată oportunitatea adoptării actului normativ, ci sunt verificate aspecte de legalitate şi cele care ţin de încălcare legislaţiei penale privind infracţiuni din competenţa DNA.

În cadrul anchetei, DNA a cerut de la Ministerul Justiţiei, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea şi emiterea OUG 13 din 31 ianuarie, prin care au fost modificate şi completate Codul penal şi Codul de procedură penală, precum şi cu proiectul de lege adoptat de Guvern pentru graţierea unor pedepse.
loading...

0 comentarii: