miercuri, 1 februarie 2017

BREAKING NEWS! Reactie de ULTIMA ORA a lui Victor Ciorbea: Ce se întâmplă cu ORDONANȚELE GUVERNULUI


Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a reactionat dupa ce Guvernul a adoptat ordonanta pe justitie. Acesta a spus ca Avocatul Poporului nu are competenta de a ataca la CCR ordonanta de urgenta.

"În legătură cu Ordonanţa de Urgenţă (pentru modificarea Codului penal - n.r.) aştept să văd Monitorul Oficial. Din câte am înţeles (...) aceasta ar urma să intre în vigoare peste zece zile, or potrivit art. 32 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea CCR, Curtea hotărăşte asupra excepţiilor de neconstituţionalitate ridicate direct de Avocatul Poporului privind constituţionalitatea unei legi sau ordonanţe ori a unei dispoziţii dintr-o lege sau ordonanţă în vigoare, deci dacă intrarea în vigoare a ordonanţei se va produce peste zece zile, în tot acest interval noi nu avem nicio competenţă", a cinoketat Cuirvea Ciorbea, potrivit Agerpres.

El a precizat că, în ceea ce priveşte graţierea, s-a aprobat un proiect de lege care va fi trimis la Parlament în procedură de urgenţă.

"Se va dezbate de către Parlament, imediat după adoptare poate fi atacată cu obiecţie de neconstituţionalitate la CCR şi de către grupurile parlamentare şi de către domnul preşedinte şi aşa mai departe. Deci, privitor la graţiere nu se pune problema ca noi să ne pronunţăm în această fază (...) Noi avem posibilitatea în faza aceea, după adoptarea de către Parlament, alături de preşedintele României, alături de grupurile parlamentare, putem să facem obiecţie de neconstituţionalitate. După aceea, după ce legea a parcurs toate fazele, să spunem, şi a fost promulgată de preşedintele României, atunci putem să ridicăm excepţie de neconstituţionalitate oricând", a afirmat Victor Ciorbea.

El a menţionat că în prezent este valabil ceea ce a spus preşedintele Iohannis şi a pus în discuţia CSM privind declanşarea unui conflict juridic de natură constituţională în cazul căruia CCR poate fi sesizată de CSM, Guvern, preşedinţii Camerelor Parlamentului şi de şeful statului.
loading...

0 comentarii: