sâmbătă, 25 februarie 2017

DEMISIA CARE ZGUDUIE ROMANIA: Renunt si la decoratia primita de la Traian Basescu


Demisie din PMP Diaspora. Mihai Rusu, fost redactor la radio Europa Libera, stabilit la München si unul dintre cei mai activi militanti ai PMP in diaspora, decorat de Traian Basescu prin decret prezidential, a decis sa demisioneze din partid.

Acesta si-a motivat decizia, acuzand falsificarea acelei competitii interne din partid, dar si pozitia duplicitara a PMP fata de protestele recente din tara si strainatate legate de anticoruptie.

«Va transmit decizia mea referitoare la demisia din “toate functiile” avute in PMP precum si calitatea de membru PMP. Motivul acestei demisii este legat de intreaga procedura inacceptabila cu ocazia desfasurarii alegerilor interne din PMP pentru posturile de deputati si senatori. Scenariul cu cei 20 de sustinatori proprii fata de alti 50 de fani veniti din Republica Moldova pentru fiecare candidat, a creat de la bun inceput un dezechilibru/dezacord (dorit sau intamplator!) fata de propunerea Dvs, astfel incat renunt la titlul de membru PMP. Deceptia mea cuprinde si protocolul de desfasurare al prezentarilor cu timpul stabilit ulterior de 3 minute fata de comunicarea initiala de 10-12 minute, la care adaug surpriza neplacuta de transmitere a rezultatelor de catre o persoana si nu in plen asa cum este protocolar.

Constat un statut PMP departe de cel al Partidelor Populare Europene-Crestin-Democrate ceea ce imi simplifica decizia si argumentele prezentate. Pentru pozitia Dvs, subliniez faptul ca traiesc de 40 de ani in Germania/Bavaria unde am votat mereu Partidul Crestin Democrat cu valorile europene. Departe de aceste etaloane constat un management personal de partid astfel incat nu vreau sa particip la acest “one man show”, precizandu-va ca atat subsemnatul cat si cei din Diaspora-partea germana, v-am votat de doua ori cu mari sperante. Intalnirea noastra de la Berlin din 2011, a marcat simpatia noastra fata de Presedintele Romaniei transformata in cadrul PMP intr-o mare eroare. Cu aceasta ocazie, renunt la premiul ce mi l-ati acordat prin Decretul Prezidential din decembrie 2014 in contextul rational al unei mari deceptii.», se arata in scrisoarea lui Mihai Rusu.
Distribuie:
loading...

0 comentarii: