vineri, 3 februarie 2017

GATA! E OFICIAL! Florin Iordache A DECIS! Vom respecta hotararea


Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat vineri ca va respecta decizia Curtii Constitutionale in legatura cu sesizarile pe ordonanta de modificare a Codurilor penale.

Prezent astazi la sedinta comisiilor juridice din Parlament, unde a fost discutat bugetul Ministerului Justitiei, Florin Iordache a fost intrebat de jurnalisti daca va pleca din fruntea MJ in cazul unei decizii nefavorabile din partea Curtii Constitutionale.

"Haideti sa nu fim asa pesimisti. Astept hotararea si respect hotararea Curtii Constitutionale. (...) Hotararea este obligatorie, o vom respecta si noi", a replicat Iordache, care a plecat apoi fara sa mai raspunda la alte intrebari.

Avocatul Poporului a sesizat vineri Curtea Constitutionala cu o exceptie de neconstitutionalitate a OUG de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala, urmand ca pana pe 7 februarie partile implicate sa transmita punctele de vedere.  De asemenea, presedintele Klaus Iohannis si Consiliul Superior al Magistraturii au sesizat CCR in vederea solutionarii conflictelor juridice de natura constitutionala intre puterile statului.
loading...

0 comentarii: