luni, 6 februarie 2017

Încă un SCANDAL de proporţii la Parlament. Când toţii ochii erau spre guvern, s-a întâmplat asta


Preşedintele Curţii de Conturi Nico­lae Văcăroiu acuză guvernul şi Parlamentul de încălcarea legii în ceea ce priveşte bugetul insti­tuţiei, afirmând că „toată lumea e feri­cită dacă nu mai există Curtea de Conturi“, scrie zf.ro.

„Conform legii, bugetul Curţii de Conturi se aprobă de către plenul Curţii de Con­turi. Guvernul e obligat ca în funcţie de for­ma aprobată de plenul Curţii, să-l pre­zinte la Parlament. E problema Parla­men­tului. Dacă Guvernul avea amen­damente, trebuia să vină cu ele argumentate şi să prezinte în faţa comisiilor de buget-finanţe. Bugetul pe care îl am pentru 2017 nu îmi acoperă plata salariilor pentru cei aflaţi în plată la ora actuală, pe două luni de zile. Se spu­ne că la rectificare. Asta e cu totul alt­ceva şi eu nu mă bazez niciodată pe rectificări, mă bazez pe lege, iar bugetul trebuie să se facă pe legi în vigoare“, a decla­rat Văcăroiu la finele săptămânii, la votarea în comisiile de specia­litate a buge­tu­lui instituţiei.

Bugetul Curţii pe 2017 este de 254 mil. lei, în creştere cu 7% faţă de 2016. Curtea are, po­trivit ultimelor date ale Fi­nan­­ţelor, 1.586 de angajaţi.

Preşedintele Curţii de Con­turi a mai spus că, în această situa­ţie, nu exclude eventuale disponi­bilizări, însă activitatea instituţiei ar putea fi afectată.
loading...

0 comentarii: