luni, 13 februarie 2017

SCANDALUL ANULUI. Fostul şef al SRI face o declaraţie care nu lasă loc de interpretări: Este tot ce pot să spun


Ambasadorul României la Washington, George Maior, susţine că regretă demisia lui Florian Coldea din funcţia de prim-adjunct al SRI, în condiţiile în care acesta "a contribuit enorm de mult la reformarea acestui serviciu".

Pe de altă parte, Maior a declarat că nu îşi reproşează nimic cu privire la scandalul de la nivelul SRI în care a fost vizat alături de fostul deputat, Sebastian Ghiţă, şi Florian Coldea, faptele având loc în perioada în care conducea serviciile secrete.

"În primul rând eu am cooperat foarte bine la acea anchetă care s-a desfăşurat în cadrul serviciului, deci eu am fost cel voluntar care am adăugat explicaţii suplimentare dacă a fost nevoie. Lucrurile au fost clare din punct de vedere al acelei cercetări. În 10 ani de zile SRI a devenit unul dintre cele mai puternice din lume, respectate, credibile şi văd acest lucru şi aici, văd peste tot acest fapt.

Eu nu cred că putem revizui ceva ce pur şi simplu a contribuit fundamental la racordarea României în circuitul euro-atlantic şi de informaţii şi de cunoaştere. Deci nu am să-mi reproşez nimic şi îmi pare rău că dl. Coldea, care a contribuit enorm de mult la reformarea acestui serviciu, s-a decis să se retragă. Este tot ce pot să spun", a declarat, la Digi 24, George Maior.
loading...

0 comentarii: