sâmbătă, 11 februarie 2017

ȘOC PE SCENA POLITICĂ! ANUNȚUL făcut de PROCURORI în cazul USR. Reacția lui NICUȘOR DAN


Presedintele USR, Nicusor Dan, a declarat sambata, pentru News.ro, ca este „foarte surprins” de anuntul Parchetului instantei supreme, potrivit caruia a fost inceputa urmarirea penala in rem, pentru faptele de delapidare, spalare de bani si conflict de interese in legatura cu finantarea partidului, urmand sa mearga la instanta pentru a clarifica toate aceste aspecte.

„Am citit si eu stirea dumneavoastra. Sunt foarte surprins. Asta, delapidare si spalare de bani chiar ca este o surpriza.

Noi ce avem oficial, avem acea decizie a Autoritatii Electorale Permanente prin care, pentru campania de la alegerile locale, din 650.000 lei ne-au dat 500.000 lei, nu ne-au dat 150.000 lei pe patru chestiuni pe care le-am contestat pe fiecare si la Judecatoria Sectorului 1 si pe procedura administrativa”, a precizat Nicusor Dan.

”Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat la începutul acestui an un dosar având obiectul menţionat de dumneavoastră, fiind începută urmărirea penală cu privire la faptă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, spălare de bani şi conflict de interese”, arată Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în răspunsul transmis la solicitarea agenţiei News.ro privind data la care a fost depusă sesizarea şi titularul plângerii privind presupusa cheltuire ilegală a unor fonduri de campanie din partea USR, fosta USB.

Parchetul precizează că această cauză este în curs de soluţionare, iar până la acest moment „au fost efectuate diverse acte de procedură”.
loading...

0 comentarii: